ΑρχικήinetΗ Apple πιέζεται και πάλι να θέσει ένα Backdoor στο iPhone

Η Apple πιέζεται και πάλι να θέσει ένα Backdoor στο iPhone

Η Αυστραλία θέλει η Apple να δημιουργήσει ένα backdoor στο iPhone που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια συσκευή, καθώς αυτό θα είναι πλέον δυσκολότερο λόγω ενός νέου προτεινόμενου νόμου που επιβάλει την υιοθέτηση πιο ισχυρής κρυπτογράφησης.

iphone

Ο γενικός εισαγγελέας George Brandis θα συναντηθεί με τους αξιωματούχους της Apple αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει πώς η εταιρεία μπορεί να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς και να βοηθήσει στην επιβολή του νόμου, παρέχοντας πρόσβαση σε συσκευές τις, όταν αυτό ζητηθεί, με την εγκατάσταση ενός backdoor στο iPhone να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα στην ατζέντα.

Ο Brandis δήλωσε στο SkyNews ότι η κυβέρνηση ελπίζει να δει αυτό που χαρακτήρισε ως “εθελοντική συνεργασία” από τις εταιρείες τεχνολογίας, αλλά ετοιμάζει και ένα backup πλάνο σε περίπτωση που η οποιαδήποτε εταιρεία αρνηθεί να συνεργαστεί.

«Επίσης ετοιμάζουμε και την ανάλογη νομοθεσία για να εξαναγκάσουμε τις εταιρείες, εάν… δεν λάβουμε την συνεργασία που θέλουμε. Θα ακολουθήσουμε και τις δύο αυτές οδούς.» συνέχισε ο Brandis.

Παρόλο που η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει ένα τέτοιο αίτημα μέχρι σήμερα, η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να αρνηθεί την εγκατάσταση backdoors στα προϊόντα της, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι στο παρελθόν έχει αρνηθεί να συνεργαστεί και να παραβιάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών της.

Η πιο γνωστή περίπτωση συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το FBI ζήτησε από την εταιρεία να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ένας από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Η Apple αρνήθηκε να συμμορφωθεί, παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης η οποία επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας, και επέμεινε να διατηρήσει την ιδιωτικότητα των χρηστών της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ της Apple και της κυβέρνησης της Αυστραλίας θα εμφανιστούν αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Cupertino θα διαχειριστεί για ακόμη μια φορά το επίσημο αίτημα να δημιουργήσει ένα backdoor στα προϊόντα της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS