ΑρχικήinetΦήμες για εισβολή της αστυνομίας στο Dream Market

Φήμες για εισβολή της αστυνομίας στο Dream Market

Dream Market: σας είναι γνωστό; Χθες η Europol ανακοίνωσε ότι το FBI, η DEA και η ολλανδική Αστυνομία συνεργάστηκαν σε μια έρευνα που αποσκοπούσε στο κλείσιμο του AlphaBay και του Hansa. Σήμερα κυκλοφορούν φήμες που διαδίδουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη παράνομη αγορά του Dark Web, Dream Market, σταμάτησε να λειτουργεί, μετά από παρέμβαση των Αρχών.

Μερικοί Redditors ανακάλυψαν μια μη κρυπτογραφημένη διεύθυνση IP στον πηγαίο κώδικα του Dream, τον οποίο πολλοί χρήστες ερμηνεύουν σαν ένδειξη ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ενδέχεται να έχουν πάρει τον έλεγχο της ναρκο-αγοράς και ότι παρακολουθούν ενεργά την πλατφόρμα.Dream Market

Ενώ οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί από πιο αξιόπιστες πηγές, οι συντονιστές της υπόγειας κοινότητας υποστηρίζουν στο Reddit την αρχική τους υποψία.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες εξακολουθούν να συζητούν για αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πολλές δημοσιεύσεις, η ορατή IP στον πηγαίο κώδικα ήταν εκεί για τουλάχιστον εννέα μήνες, και ορισμένοι από αυτούς μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τη διεύθυνση στη Σουηδική εταιρεία φιλοξενίας Speedstepper.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση μιας δημόσιας διεύθυνσης IP δεν είναι αναμενόμενη συμπεριφορά για το Dark Web. Όπως επισήμαναν πιο παρανοϊκές δημοσιεύσεις, απλά σφάλματα όπως αυτά έχουν προκαλέσει το κλείσιμο άλλων παράνομων αγορών του Dark Web στο παρελθόν.

Να αναφάρουμε ότι μια δημόσια διεύθυνση IP στον υπάρχει σε πηγαίο κώδικα μιας ιστοσελίδας στο Dark Web, είναι μια πολύ σοβαρή ευπάθεια που διευκολύνει τον εντοπισμό της “υπηρεσίας” από τις αρχές. Οο αρχές με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν τους διακομιστές και να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο τους χωρίς τη γνώση των πωλητών και των αγοραστών.

Στην πραγματικότητα, αυτή ακριβώς τη στρατηγική χρησιμοποίησε και η ολλανδική αστυνομία ανέλαβε να παρακολουθεί και στο τέλος να κλείσει τη ναρκο-αγορά Hansa.

Αυτό που κάνει το Dream έναν τέλειο στόχο για τις αρχές είναι ότι χωρίς το AlphaBay και το Hansa, οι πωλητές και οι αγοραστές ναρκωτικών, κατά πάσα πιθανότητα στράφηκαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Χθες η Ολλανδική Αστυνομία δήλωσε ότι μετά το κλείσιμο του AlphaBay, η ναρκοαγορά Hansa παρατήρησε μια οκταπλάσια αύξηση στις ημερήσιες συναλλαγές – από 1.000 σε 8.000. Το ίδιο μοτίβο είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί και στην περίπτωση του Dream.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS