ΑρχικήinetΤο YouTube καταργεί τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο

Το YouTube καταργεί τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο

Το Youtube έχει σκοπό να καταργήσει τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο που δεν πολυ-χρησιμοποιούνται από τους χρήστες του. Η καταλυτική ημερομηνία φαίνεται να είναι η 20 Σεπτεμβρίου 2017.

youtube

Αν δεν είστε ένας μανιώδης χρήστης του YouTube, ίσως να μην γνωρίζετε ότι η δημοφιλής ιστοσελίδα διαθέτει στα εργαλεία του ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και ένα slideshow φωτογραφιών για τη τελειοποίηση των βίντεο σας. Και ίσως το μαθαίνετε λίγο αργά, αφού το Youtube αποφάσισε να τα καταργήσει. Αν τα έχετε ήδη δοκιμάσει και είστε στα μέσα της επεξεργασίας του βίντεο σας, θα πρέπει να το έχετε τελειώσει και δημοσιεύσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η Google στην σελίδα της υποστήριξης του YouTube.

Η πιθανή αιτία που καταργούνται αυτά τα εργαλεία είναι φυσικά γιατί δεν έχουν ζήτηση και σε αυτό ευθύνεται ότι η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή σε σχέση με το να επεξεργαστεί κάποιος το βίντεο του, τοπικά στον υπολογιστή του, με δικά του προγράμματα. Η επεξεργασία μέσω Youtube απαιτεί να ανεβάσετε το βίντεό σας να το επεξεργαστείτε και να κατεβάσετε το τελικό αντίγραφο. Τούτου λεχθέντος, σαν ιδέα ήταν μια καλή επιλογή για τους χρήστες Chromebook ή παιδιά με μικρής ισχύος φορητούς υπολογιστές ή tablet.

Ωστόσο, η Google επισημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα πολλά δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία επεξεργασίας τρίτων κατασκευαστών. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή ήταν χρήσιμη ως ένας τρόπος για να προσελκύσει πελάτες το YouTube, όταν ήρθε το 2010. Αλλά με τόσες εφαρμογές εκεί έξω, δεν αξίζουν πλέον οι πόροι.

Αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε και έχετε ένα αξιοπρεπές μηχάνημα Intel ή Mac, υπάρχουν ενδιαφέρουσες αυτόνομες εφαρμογές για αυτή την δουλειά, όπως το Adobe Premiere CC, το Final Cut Pro X της Allpe για Mac μόνο και το επαγγελματικά προσανατολισμένο Media Composer της Avid. Η Avid έχει επίσης μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Media Composer First, η Apple έχει το iMovie για Mac και το Clips για iOS, ενώ η Microsoft έχει το Movie Maker των Windows. Αν θέλετε απλά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοσελίδων, υπάρχουν επιλογές όπως το Magisto και το WeVideo που λειτουργούν στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης Chrome στο Chromebook.

Τέλος, η Google διατηρεί τα εργαλεία βελτιώσεων στο Youtube, τα οποία μπορούν να φιλτράρουν, να θαμπώσουν και να κόψουν τα βίντεο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS