ΑρχικήinetGerald R Ford το αεροπλανοφόρο των 13 δις

Gerald R Ford το αεροπλανοφόρο των 13 δις

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωσή του, η αμερικανική κυβέρνηση ανέθεσε σήμερα την κατασκευή του Gerald R Ford στο Ναυτικό Σταθμό του Norfolk στη Βιρτζίνια.

Ο Πρόεδρος Donald Trump βοήθησε να παραδώσει το USS Gerald R. Ford στο Ναυτικό Σταθμό του Norfolk σήμερα Σάββατο και ανέφερε ότι το υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο θα στείλει ένα μήνυμα “100.000 τόνων στον κόσμο” για το ότι η στρατιωτική δύναμη της Αμερικής τελικά αναπτύσσεται.

Το τελευταίο αεροπλανοφόρο που θα ενταχθεί κάποια στιγμή στον αμερικανικό στόλο, κοστίζει 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, και με τις καθυστερήσεις λόγω των υπερβάσεων στο κόστους των αμυντικών δαπανών θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επιπλέον πριν μπορέσει να γίνει πραγματικά μέρος του αμερικάνικου στόλου.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που περιμένουν το νέο αεροπλανοφόρο, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν δοκιμές και πάρα πολλές κατασκευές που βρίσκονται ακόμα στη μέση. Gerald R Ford

Στην πραγματικότητα θα πρέπει να επιλυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα PDF (και όχι μόνο) που περιλαμβάνει την εκτόξευση και την ανάκτηση αεροσκαφών, κάτι το οποίο είναι και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης των αεροπλανοφόρων.

Το Gerald R Ford είναι ένα πλοίο νέας γενιάς αεροπλανοφόρων. Η πρώτη κατηγορία ήταν η κατηγορία του Nimitz που κατασκευάστηκε το 1975. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2005 και το πλοίο εγκαινιάστηκε όπως είναι σήμερα το 2013.

Το νέο αεροπλανοφόρο Gerald R Ford θα είναι το πιο ακριβό πολεμικό πλοίο που έχουν κατασκευάσει ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS