ΑρχικήinetAV-TEST Ιούλιος: To καλύτερο Antivirus των Windows 10

AV-TEST Ιούλιος: To καλύτερο Antivirus των Windows 10

To Γερμανικό εργαστήριο δοκιμών AV-TEST πραγματοποίησε μια νέα έρευνα στα Windows 10 για να καθορίσει τα καλύτερα προϊόντα ασφαλείας για την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Update Creators (έκδοση 1703).

Αυτή τη φορά, τέσσερις διαφορετικές εταιρείες κατάφεραν να λάβουν το μέγιστο αποτέλεσμα για τα προϊόντα τους. Η καθεμία από αυτές κατάφερε να συγκεντρώσει 6 στους 6 βαθμούς για προστασία, απόδοση και χρηστικότητα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Οι εταιρείες είναι οι: Avira, Kaspersky, Symantec και Trend Micro, ενώ οι εταιρείες ασφάλειας Bitdefender και McAfee να έρχονται πολύ κοντά με σχεδόν κορυφαία βαθμολογία.AV-TEST

Η εφαρμογή της Bitefender, για παράδειγμα, που είναι εδώ και καιρό ένα από τα κορυφαία antivirus παγκοσμίως, κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς για προστασία και απόδοση, αλλά μόνο 5,5 μονάδες στην χρηστικότητα.

Η McAfee, από την άλλη πλευρά, είχε 6 μονάδες στην απόδοση και τη χρηστικότητα, αλλά έχασε 0,5 πόντους στις δοκιμές προστασίας.

Μια κρίσιμη δοκιμή για τους χρήστες του Windows 10 Creators Update πραγματοποιήθηκε και στο antivirus της Microsoft, καθώς το λειτουργικό σύστημα έρχεται με το Windows Defender ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Το Windows Defender εξελίχθηκε σε Windows Defender Security Center στο Creators Update, ομαδοποιώντας όλες τις λειτουργίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στο λειτουργικό σύστημα.

Στις νέες δοκιμές που διεξήγαγε η AV-TEST, η Microsoft κατάφερε να πιάσει 15 πόντους, 5,5 βαθμούς για την προστασία, 5 βαθμούς για την απόδοση και 4,5 βαθμούς για τη χρηστικότητα.

Το Windows Defender κατάφερε να λάβει σχεδόν τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία στα συστήματα Windows 10 στις δοκιμές κάτι που σημαίνει ότι μπλοκάρει σχεδόν όλα τα δείγματα του κακόβουλου λογισμικού.

Το χειρότερο από τα antivirus σε αυτό τον κύκλο δοκιμών ήταν αυτό της Comodo, το οποίο απογοήτευσε για άλλη μια φορά παρά το ότι απέκλεισε όλα τα δείγματα του κακόβουλου λογισμικού. Η εφαρμογή πήρε 2 μονάδες για την απόδοση, καθώς επιβράδυνε σημαντικά το σύστημα και 4,5 μονάδες για την χρηστικότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS