ΑρχικήbusinessΤα Windows 10 ευνοήθηκαν τελικά από τα WannaCry και Petya

Τα Windows 10 ευνοήθηκαν τελικά από τα WannaCry και Petya

WannaCry και Petya μπορεί να έπληξαν εκατοντάδες θύματα παγκοσμίως αλλά κατάφεραν να πείσουν πολλούς χρήστες να μεταβούν στα Windows 10 που είναι τα μόνα ασφαλή έναντι των μολύνσεων, εγκαταλείποντας έτσι τις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.WannaCry και Petya

Εφόσον τα Windows 10 εγγυώνται ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα κρυπτογραφηθούν, πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κατάλαβαν ότι είναι καιρός να αντικαταστήσουν τις παλαιότερες εκδόσεις με την τελευταία, όταν μάλιστα οι επιθέσεις ransomware απευθύνονται κυρίως σε αυτές.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι αν και τα Windows 7 παραμένουν το καταλληλότερο λειτουργικό σύστημα για τις επιχειρήσεις, τα Windows 10 κατάφεραν τελικά να υπερισχύσουν κυρίως λόγο των ransomware επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, τα Windows 7 είναι ο ηγέτης των επιχειρήσεων με ποσοστό 68%, ακολουθούν τα Windows 10 με 13% , τα Windows XP με 11% και τέλος τα Windows 8 με 5%.

Οι τελευταίες ransomware επιθέσεις, WannaCry και Petya, ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους με ασφαλέστερα όπως τα Windows 10. Αν και τα Windows XP εξακολουθούν να τρέχουν σε αρκετές επιχειρήσεις, είναι προφανές ότι όλο και περισσότερες από αυτές αρχίζουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους ασφαλείας και να δίνουν προτεραιότητα στην αναβάθμιση των δικτύων τους.

Όσον αφορά τώρα το παγκόσμιο επίπεδο των Windows, τα Windows 7 εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή με 84%, ακολουθούν τα Windows 10 με 60% και τέλος τα Windows XP με 42%.

Αναμφίβολα, η χρήση των Windows XP αποτελεί ένα ρίσκο δεδομένου ότι η υποστήριξη τους έληξε τον Απρίλιο του 2014 αλλά από την άλλη, αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο θύμα του WannaCry στην πραγματικότητα είναι τα Windows 7 παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει αρκετά patches.

Το σίγουρο είναι ένα πάντως, οι χρήστες και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να εγκαταστήσουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν, ειδικά τώρα που ο αριθμός των απειλών αυξάνεται με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS