Αρχικήinet«Snap»: Built-in λειτουργία Screen Capture στον Opera

«Snap»: Built-in λειτουργία Screen Capture στον Opera

Ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες τάσεις, η Opera Software ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου built-in εργαλείου λήψης στιγμιοτύπων οθόνης (Screen Capture) στην τελευταία έκδοση του Opera για προγραμματιστές.

 Screen Capture

Η έκδοση 48.0.2664.0 του Opera, αποτελεί την πρώτη dev έκδοση του δημοφιλούς περιηγητή που προσθέτει ένα εικονίδιο φωτογραφικής μηχανής στο sidebar, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες να κρατούν στιγμιότυπα από ιστοσελίδες. Η νέα αυτή δυνατότητα επιτρέπει την καταγραφή μιας εικόνας ή οποιουδήποτε ορατού τμήματος μιας ανοιχτής σελίδας – ακόμη και ολόκληρης της σελίδας, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος που δεν είναι ορατό χωρίς κύλιση.

Ο Opera είναι το τρίτο πρόγραμμα περιήγησης που ενσωματώνει ένα χαρακτηριστικό λήψης screenshots, μετά από τον Vivaldi και τον Firefox.

«Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, ανοίγει ένα ρυθμιζόμενο πλαίσιο στην ιστοσελίδα και πατώντας Capture λαμβάνεται στιγμιαία το screenshot» εξηγεί ο Maciej Kocemba, Product Manager του Opera. «Εάν το να καταγράψετε ένα μόνο τμήμα της σελίδας δεν είναι αρκετό για εσάς, μπορείτε γρήγορα να λάβετε ένα στιγμιότυπο ολόκληρης της προβαλλόμενης σελίδας επιλέγοντας Capture Full Site».

Η νέα λειτουργία του Οpera θα ονομάζεται «Snap» και οι χρήστες θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν με ένα μόνο κλικ του ποντικιού, ενώ θα μπορούν να επιλέγουν ποια εργαλεία θα είναι ορατά στο sidebar.

Τα screenshots θα αποθηκεύονται σε τοποθεσία της επιλογής σας στο τοπικό σύστημα ή στο clipboard σε περίπτωση που θέλετε να τα κάνετε paste σε άλλη εφαρμογή.

Νέο μενού για Windows και Linux

Εκτός από το εργαλείο screen capture, η developer έκδοση του Opera, 48.0.2664.0, ανανεώνει το Menu του browser για τα λειτουργικά συστήματα Windows και Linux, αναδιοργανώνοντας τα στοιχεία του μενού, δίνοντας έμφαση στους σελιδοδείκτες.

Όντας μια έκδοση για προγραμματιστές, ο Opera 48.0.2664.0 αντιμετωπίζει προς το παρόν κάποια γνωστά ζητήματα, αλλά εάν βιάζεστε να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία screen capture προτού αυτή κυκλοφορήσει επίσημα, μπορείτε να κατεβάσετε το developer release από τα links που ακολουθούν. Εάν όχι, μπορείτε να περιμένετε να δείτε την λειτουργία στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS