ΑρχικήinetGoogle: «Ταχύτερη, ασφαλέστερη & πιο αποδοτική η HTML από το Flash»

Google: «Ταχύτερη, ασφαλέστερη & πιο αποδοτική η HTML από το Flash»

Μετά από την ιστορική ανακοίνωση της Adobe για απόσυρση του Flash Player στα τέλη του 2020, η Google ζήτησε από τους προγραμματιστές Flash να ξεκινήσουν τη μετάβαση σε HTML, παρέχοντας τους σαφείς οδηγίες-κατευθύνσεις οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

HTML Flash
Το Flash Player αποσύρεται οριστικά μέχρι τα τέλη του 2020

Για πολύ καιρό, η Google παρείχε ενσωματωμένη υποστήριξη για τον Flash Player στο πρόγραμμα περιήγησής της, αλλά τώρα φαίνεται πως o Chrome θα αρχίσει σιγά-σιγά να αποκλείει το περιεχόμενο Flash, ζητώντας ρητή άδεια από τους χρήστες για αναπαραγωγή του, μέχρι την λήξη της υποστήριξης του προγράμματος στο τέλος του 2020.

Με άρθρο της στο επίσημο blog του Chrome, η ομάδα προγραμματιστών της Gooogle αναφέρει πως η HTML είναι ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο αποδοτική σε σύγκριση με το FΙash της Adobe (κάτι φυσικά που οι πάντες γνωρίζουν) ενώ λειτουργεί το ίδιο καλά τόσο σε desktop όσο και σε mobile πλατφόρμες. Eπιπλέον η HTML προσφέρει σημαντικότερη εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στις μικρότερες απαιτήσεις ισχύος, πράγμα που σημαίνει ότι οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας των συσκευών.

Σύμφωνα με την Google, η χρήση του Flash έχει μειωθεί κατά 80% τα τελευταία τρία χρόνια, με μόλις το 17% των χρηστών του Chrome να επισκέπονται πλέον ιστοσελίδες που εξακολουθούν να περιέχουν περιεχόμενο FΙash. Η Google ενθαρρύνει έντονα τις ιστοσελίδες αυτές να ξεκινήσουν την αντικατάσταση οποιουδήποτε περιεχομένου FΙash με HTML, παροτρύνοντας τους προγραμματιστές τους στην υιοθέτηση πιο σύγχρονων web standards.

Ο Chrome, όπως και πολλoί ακόμη δημοφιλείς browsers, θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνει τους περιορισμούς σχετικά με το περιεχόμενο FΙash κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια, μέχρι την οριστική απόσυρσή τoυ από την Adobe.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους προγραμματιστές να ξεκινήσουν την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών, όπως του WebAssembly, να στραφούν σε HTML διαφημίσεις, και να διαβάσουν τον οδηγό της Mozilla για τη διαδικασία μετάβασης από FΙash video σε HTML5 video. 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS