ΑρχικήinetO Firefox 55 ανοίγει περισσότερα από 1500 tabs σε μόλις 15 δευτερόλεπτα

O Firefox 55 ανοίγει περισσότερα από 1500 tabs σε μόλις 15 δευτερόλεπτα

Οι τελευταίες εκδόσεις του Firefox μπορούν να επεξεργαστούν ταυτόχρονα έως και 1691 καρτέλες, σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον προγραμματιστή της Μοzilla, Dietrich Ayala.  Οι δοκιμές έδειξαν ότι οι νεότερες εκδόσεις του Firefox, όπως οι εκδόσεις 55 και 56, φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα και στη χρήση της μνήμης, με σημαντικά οφέλη για τους χρήστες που ανοίγουν πολλαπλές καρτέλες ταυτόχρονα.

Firefox

Τον Ιούνιο, ο Nick Nguyen, αντιπρόεδρος του τμήματος του Firefox, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Firefox 54. Θεωρήθηκε ότι είναι μια από τις καλύτερες εκδόσεις, λόγω του χαρακτηριστικού “multi-processing” που εισήχθη στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή η λειτουργία πολλαπλών διεργασιών ονομάστηκε Electrolysis ή E10S. Το Firefox E10S βοήθησε στην αύξηση της αποδοτικότητας, κατά το χειρισμό έως και τεσσάρων διεργασιών (processes).

Tώρα, oι νέες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στους Firefox 55 και 56 αποδεικνύουν ότι οι νέες εκδόσεις του browser μπορούν να επεξεργαστούν περισσότερες από 1500 καρτέλες. Οι χρήστες που εργάζονται με πολλαπλές καρτέλες ταυτόχρονα, θα πρέπει σνα εξετάσουν τα συγκεκριμένα builds του Firefox αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Ο Ayala άνοιξε ακριβώς 1691 καρτέλες του Firefox για να αναλύσει την ταχύτητα και τη μνήμη των διαφόρων εκδόσεων του browser, από τον Firefοx 20 έως τον Firefοx 56. Κατά τις δοκιμές, χρειάστηκαν 8 λεπτά για να ανοίξουν όλες οι καρτέλες στον Firefοx 51, σε αντίθεση με τα 15 μόλις δευτερόλεπτα που ήταν αρκετά για να ανοίξουν όλες αυτές οι καρτέλες στην έκδοση 55.

Το πείραμα αυτό αποδεικνύει όχι μόνο τη βελτίωση της ταχύτητας των νεότερων εκδόσεων, αλλά και μια εντυπωσιακή αλλαγή στη χρήση της μνήμης. Όπως σημειώνεται, η χρήση της μνήμης μειώθηκε από τα 2 gigabytes σε μισό gigabyte. “Μπορεί να μην έχουν φορτωθεί πραγματικές ιστοσελίδες, αλλά κοιτάξτε αυτό, haters: Έχω τώρα 1,5 Gb μνήμης για τη φόρτωση ιστοσελίδων, κάτι που δεν είχα πριν”, έγραψε ο Ayala.

Όσο περισσότερες καρτέλες εκτελούνται στο πρόγραμμα περιήγησής μας, τόσο περισσότερη μνήμη καταναλώνεται, γι ‘αυτό και απαιτείται βελτιστοποίηση του προγράμματος περιήγησης. Και αυτός εδώ είναι ο βελτιστοποιημένος Firefοx.

Παρόλο που κανείς δεν θα ανοίξει ποτέ τόσες καρτέλες, ο Firefοx διαβεβαιώνει τους χρήστες του ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εργασία τους, ακόμη και με πολλαπλές διεργασίες, αν χρειαστεί.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν εδώ.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS