ΑρχικήinetGoogle Instant Search: γιατί το απέσυρε η εταιρεία;

Google Instant Search: γιατί το απέσυρε η εταιρεία;

Όταν η Google διέθεσε για πρώτη φορά το Google Instant Search το 2010, το ονόμασε “μια θεμελιώδη μετατόπιση στην αναζήτηση που θα εξοικονομήσει χρόνο κατά τη διεξαγωγή αναζητήσεων.”

Η Άμεση αναζήτηση ή Instant Search εμφανίζει τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης στον χρήστη κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης της φράσης αναζήτησης που τον ενδιαφέρει.

Στην καλύτερη περίπτωση, εμφανίζει τα επιθυμητά αποτελέσματα νωρίτερα. Στη χειρότερη εμφανίζει μια σειρά σελίδων μη σχετιζόμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης ενώ ο χρήστης προσπαθεί να εστιάσει στην πληκτρολόγηση του ερωτήματος αναζήτησης.Google Instant Search

Παρόλο που το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βοηθούσε στη γρηγορότερη εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης, δεν βοηθούσε καθόλου στην γρήγορη πληκτρολόγηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί απενεργοποιούσαν το χαρακτηριστικό. Η Google προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο άνετα με την εισαγωγή συντομεύσεων πληκτρολογίου, αλλά αυτό δεν άλλαξε το γεγονός ότι η εμφάνιση αποτελεσμάτων ήταν τρομερά ενοχλητική αν πληκτρολογήσατε μακρά ερωτήματα αναζήτησης.

Το χαρακτηριστικό αναζήτησης, χρησιμοποιούσε και πολύ περισσότερο εύρος ζώνης καθώς εμφάνιζε συνεχιζόμενα περισσότερες σελίδες αποτελεσμάτων κατά την πληκτρολόγηση της φράσης αναζήτησης.

Έτσι η Google αποφάσισε να σταματήσει το Google Instant Search. Η εταιρεία σταμάτησε το χαρακτηριστικό, χάρη στην άνοδο της κινητής τηλεφωνίας και το γεγονός ότι η άμεση αναζήτηση δεν λειτουργεί τόσο καλά σε κινητές συσκευές για διάφορους λόγους.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Search Engine Land ότι πολλές αναζητήσεις πραγματοποιούνται σε κινητά και ότι οι κινητές συσκευές έχουν “πολύ διαφορετικές εισροές, αλληλεπιδράσεις και περιορισμούς στην οθόνη.”

Έτσι αν δοκιμάσετε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση σήμερα στο Google από τον υπολογιστή σας, θα λάβετε ναι μεν τις προτάσεις αναζήτησης, αλλά θα παρατηρήσετε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν θα αρχίσουν να εμφανίζονται καθώς πληκτρολογείτε.

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνετε λίγο περισσότερο στην κύρια σελίδα Google ή σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει τη λειτουργία από τις ρυθμίσεις σας, ή χρησιμοποιείτε άλλη μηχανή αναζήτησης  ίσως να μην έχετε παρατηρήσει καθόλου την αλλαγή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS