ΑρχικήinetΤο Windows 10 Photos App προσφέρει νέες εντυπωσιακές δυνατότητες

Το Windows 10 Photos App προσφέρει νέες εντυπωσιακές δυνατότητες

Windows 10 Photos App: H Microsoft  επεξεργάζεται ακόμα μια σημαντική ενημέρωση για το Photos app και απ’ ότι φαίνεται η εταιρεία πειραματίζεται ήδη με μια σειρά νέων λειτουργιών που είναι εμπνευσμένες από Apple και Google προϊόντα.Windows 10 Photos App

Μια από τις νέες λειτουργίες της εφαρμογής θα είναι η έξυπνη αναζήτηση που βασίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό ατόμων και αντικειμένων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και στη συνέχεια δημιουργεί αυτόματες ομάδες που φιλτράρουν τις εικόνες ανάλογα με τα πρόσωπα, τους μήνες, τα χρώματα και τα αντικείμενα. 

Την λειτουργία αυτή την έχουμε συναντήσει ήδη σε photo apps της Apple αλλά και της Google.

Να σημειώσουμε ότι το Windows 10 Photos app βρίσκεται αρκετά πίσω συγκριτικά με τις αντίπαλες εταιρείες καθώς αν και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προηγμένο προϊόν, δυστυχώς αυτό γίνεται με αργούς ρυθμούς, συνήθως μέσω νέων ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος.

Με το επερχόμενο Windows 10 Fall Creators Update, το Photo app στοιχηματίζει πολλά στο AI. Η Microsoft όμως δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την cloud τεχνολογία αλλά η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται καν σύνδεση στο ίντερνετ.

Το Photo app θα περιλαμβάνει μια λειτουργία ανίχνευσης προσώπου που θα εντοπίζει αυτόματα τους ανθρώπους και θα δημιουργεί ομάδα για τον καθένα, χαρακτηριστικό που η Apple προσφέρει ήδη από πέρσι στους iPhone χρήστες. Η νέα λειτουργία θα δημιουργεί επίσης ετικέτες για τα πράγματα που εντοπίζονται στις εικόνες.

Επιπλέον, η Microsoft θα προσφέρει την επιλογή αποκλεισμού ομάδων ανθρώπων σε φωτογραφίες και βίντεο για να μπορεί έτσι η ανίχνευση προσώπου να απενεργοποιηθεί. Η εταιρεία όμως αναμένει από την πλειοψηφία των χρηστών να την έχουν ενεργοποιημένη στις συσκευές τους.

Η έξυπνη αναζήτηση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες τον Σεπτέμβριο. 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS