ΑρχικήinetAmazon: καταργεί τα BLU Android smartphones λόγω spyware

Amazon: καταργεί τα BLU Android smartphones λόγω spyware

Η κατασκευαστική εταιρεία BLU βρίσκεται για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση καθώς ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν spyware στις συσκευές της για δεύτερη φορά. Αυτό το γεγονός οδήγησε την Amazon στην απαγόρευση όλων των μοντέλων από την ιστοσελίδα.Amazon

Τα προϊόντα BLU εμφάνισαν για πρώτη φορά spyware πέρσι το Νοέμβριο όταν ερευνητές στο Kryptowire εντόπισαν  μια εφαρμογή η οποία συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών και τα αποστέλλει σε διακομιστές στην Κίνα.

Εκείνη την εποχή, η BLU επιβεβαίωσε την ύπαρξη του spyware και υποσχέθηκε την άμεση επίλυση του ερχόμενη σε επαφή με την Adups για την κατάργηση της εφαρμογής που υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες αποκαλύψεις της Kryptowire, το spyware υποκλοπής δεδομένων εξακολουθεί να υπάρχει στα BLU προϊόντα, με τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα μοντέλα να πωλούνται με το spyware εγκατεστημένο.

Αυτή την φορά όμως, η BLU δεν επιβεβαίωσε τις φήμες. Αντιθέτως, χαρακτηρίζει ως ανακριβείς και ψευδείς τις αναφορές. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το λογισμικό υποκλοπής αφαιρέθηκε από τις συσκευές μετά την πρώτη αποκάλυψη στα τέλη του 2016 και πλέον όλα τα μοντέλα είναι ασφαλή.

“Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι για λειτουργική και βασική πληροφόρηση του ΟΤΑ, διαδικασία που ακολουθει κάθε κατασκευαστική εταιρεία smartphone παγκοσμίως. Δεν συμβαίνει τίποτα παράνομο που να επηρεάζει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών.” αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο τύπου. Επιπλέον, η BLU επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με την χρήση των διακομιστών στην Κίνα εφόσον όλες οι εταιρείες τους χρησιμοποιούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των χρηστών.

Παρόλο που η BLU αρνείται κατηγορηματικά τις αναφορές περί ύπαρξης spyware, η Amazon έχει ήδη αποκλείσει τα προϊόντα στην ιστοσελίδα της καθώς επιθυμεί οι χρήστες της να είναι απολύτως ασφαλείς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS