ΑρχικήinetΤα Windows 10 ανεβαίνουν, όχι όμως Windows XP και 7

Τα Windows 10 ανεβαίνουν, όχι όμως Windows XP και 7

Τα Windows 10 αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του NetMarketShare, τον Ιούλιο παρουσίασαν αύξηση μεριδίου αγοράς της τάξης του 0,83%.Windows 10
Βέβαια, τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι ο ηγέτης με 48,91% ενώ τα Windows 8,1 έρχονται πλέον τρίτα στην κατάταξη με 6,48% κυρίως λόγω της δραματικής πτώσης που σημείωσαν τα Windows XP με ποσοστό 6,10%.
Παρά το γεγονός ότι παραμένουν η κορυφαία επιλογή, τα Windows 7 σημείωσαν πτώση τον περασμένο μήνα από το 49,04% που είχαν παλιότερα, πιθανότατα λόγω της αναβάθμισης των χρηστών σε Windows 10.
Με την σειρά τους, τα Windows 10 επωφελήθηκαν αρκετά από τη κυκλοφορία του Creators Update, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για όλα τα συστήματα που την υποστηρίζουν. Επομένως, τα Windows 10 παρουσιάζουν αύξηση από το 0,02 που κατείχαν τον Ιούνιο.
Αυτό βέβαια που δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα αποτελέσματα των Windows XP, η πτώση των οποίων οφείλεται στις πρόσφατες επιθέσεις ransomware που τα έπληξαν. Τα Windows XP, αν δεν είχε κυκλοφορήσει η Microsoft τα απαιτούμενα patches, θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο αν και σύμφωνα με τους ειδικούς το κυριότερο θύμα των επιθέσεων ήταν τα Windows 7.
Παρά τις ενημερώσεις ασφαλείας, ο φόβος των χρηστών για ένα πιθανό χακάρισμα τους οδήγησε στην αναβάθμιση των Windows XP σε υποστηριζόμενα συστήματα. Παρ’ ολ’ αυτά, το σημερινό μερίδιο αγοράς των Windows XP είναι αρκετά μεγαλύτερο από τον Μάιο του 2017 που λειτουργούσαν στο 5,66% των υπολογιστών παγκοσμίως.
Τα Windows 10 πιθανότατα να συνεχίσουν την άνοδο και τους επόμενους μήνες και με τον ερχομό μιας σημαντικής κυκλοφορίας πολύ σύντομα, τα Windows 7 θα σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση. Βέβαια, δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι χρήστες που δεν έχουν πεισθεί ακόμα για τις ικανότητες του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της  Microsoft.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS