ΑρχικήinetBitcoin Cash: Το Bitcoin χωρίστηκε τελικά στα δύο

Bitcoin Cash: Το Bitcoin χωρίστηκε τελικά στα δύο

Λίγο μετά τις 13:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας, το Bitcoin χωρίστηκε στα δύο, και έτσι δημιουργήθηκε το Bitcoin Cash, ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα, σε μια διαίρεση της αλυσίδας που είχε προβλεφθεί πριν μήνες.

Bitcoin

Η διάσπαση που ονομάζεται “hard fork” (σκληρό πηρούνι), αν και τελευταία στιγμή φαινόταν ότι θα αποφευχθεί, τελικά έγινε και προέρχεται από την επιθυμία μιας ομάδας bitcoin να καταπολεμήσει τα υψηλά τέλη συναλλαγών και ένα μέγιστο όριο μεγέθους bitcoin που καθιστούσε άχρηστα τα μεγαλύτερα μπλοκ.

Αυτό έχει μια λεπτή επίπτωση για τους ιδιοκτήτες του Bitcoin. Αν διαθέτετε Bitcoin και ελέγχετε τα ιδιωτικά κλειδιά σας, τα ίδια ιδιωτικά κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξοδέψετε και τα Βitcoin Cash σας.

Αν είστε κάτοχος του Βitcoin αλλά δεν ελέγχετε τα κλειδιά, τότε εξαρτάται από το αν έχετε επιλέξει να διατηρήσετε τα bitcoins σας σε μια πλατφόρμα Βitcoin Cash ή σε ψηφιακό πορτοφόλι. Κάθε πλατφόρμα αντιμετωπίζει διαφορετικά το νέο Βitcoin Cash. Για να απολαύσετε αυτό το επιπλέον νόμισμα, θα πρέπει να ελέγξετε την πλατφόρμα και το πορτοφόλι σας για να δείτε ποια είναι η πολιτική της εταιρείας.

Ως προοίμιο του διαχωρισμού, οι πλατφόρμες συναλλαγών Βitcoin, όπως το CEX.io, ανέστειλαν τις αποσύρσεις Bitcoin εκ των προτέρων. Το CEX.io θα επιτρέψει και τα δύο κρυπτονομίσματα και θα διαιρέσει τα ποσά στους πελάτες του. Ο διευθύνων σύμβουλος της CEX.io, Eugene Kovalyk, αναφέρει: “Αν θα καταχωρήσουμε το Βitcoin Cash ως νέο νόμισμα συναλλαγών εξαρτάται από τη ζήτηση. Εάν η ζήτηση είναι μεγάλη θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να το προσθέσουμε σίγουρα … Κανείς δεν πρέπει να χάσει το Βitcoin Cash στην πλατφόρμα μας”.

Εν τω μεταξύ, το πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, η Coinbase, απέρριψε το νέο Βitcoin Cash λόγω καχυποψίας ορισμένων πελατών. Υποστηρίζει ότι τα συστήματά τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν το Βitcoin Cash χωρίς μια σημαντική αναθεώρηση του συστήματος τους που επί του παρόντος δεν αξίζει για την άγνωστη αξία του Bitcoin Cash. Το ανταλλακτήριο επέτρεψε ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν από την 1η Αυγούστου, για χρήστες που επιθυμούσαν να έχουν πρόσβαση στο Βitcoin Cash, να αποσύρουν τα χρήματά τους από το Coinbase.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS