ΑρχικήinetSmartCam: H νέα λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης του iPhone 8

SmartCam: H νέα λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης του iPhone 8

Η Apple φημολογείται ότι θα βελτιώσει την κάμερα του iPhone 8 χάρη σε μια νέα τεχνολογία που εντοπίστηκε στο HomePod firmware και θα ονομάζεται “SmartCam” και θα επιτρέπει στην συσκευή να ανιχνεύει αυτόματα μια συγκεκριμένη σκηνή και να βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις για καλύτερες λήψεις.
SmartCam
Αν όντως η λειτουργία αυτή λάβει το πράσινο φως θα την γνωρίσουμε μετά την κυκλοφορία του iPhone 8, πιθανότατα σε μελλοντικές iOS ενημερώσεις και σίγουρα θα περιλαμβάνει βελτιωμένη λίστα υποστηριζόμενων σκηνών.
Να σημειώσουμε ότι η στροφή της Apple σε υπηρεσίες αναγνώρισης αντικειμένων δεν αποτελεί κάτι το καινούριο καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί παρόμοιες λειτουργίες στα  iOS και macOS για να τροφοδοτείται το Photos app και οι ομαδικές φωτογραφίες ανάλογα με τις κατηγορίες προσώπων των ανθρώπων.
Αν η λειτουργία καταφέρει να εγκατασταθεί στο iPhone 8 θα του δώσει την δυνατότητα να αναγνωρίζει μια σκηνή αμέσως μόλις εστιάσει σε αυτή συνιστώντας έτσι ορισμένες ρυθμίσεις στον χρήστη. Βέβαια, η δυνατότητα default ρύθμισης θα είναι διαθέσιμη αν ο χρήστης δεν επιθυμεί την αυτόματη ανίχνευση σκηνής.
Σε άλλα νέα, το HomePod firmware περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες για την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου για την έγκριση πληρωμών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Touch ID  αναμένεται να καταργηθεί τελείως.
Η Apple, όπως γνωρίσουμε, δυσκολεύτηκε αρκετά στην επιλογή θέσης του Touch ID δεδομένης της OLED οθόνης χωρίς πλαίσια. Η τελική απόφαση της φαίνεται να θέλει εκτός παιχνιδιού το Touch ID.
Αν και τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια τους στο παρελθόν, η Apple θεωρεί ότι το δικό της δημιούργημα δεν πρόκειται να παραβιαστεί.       Γι’ αυτό μάλιστα δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει μόνο για την χορήγηση πρόσβασης σε μια συσκευή αλλά και για την πραγματοποίηση πληρωμών.
Πληροφοριακά, το iPhone 8 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο αλλά θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS