ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πως μπορεί να βοηθήσει η Google στην αποφυγή απάτης;

Όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, έτσι και στο διαδίκτυο υπάρχουν απατεώνες. Η Google λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να σας προστατεύσει από τυχόν απάτες.

Απαγόρευση κακών διαφημίσεων (και κακών διαφημιζόμενων)

Διαθέτουμε πολύ σαφείς πολιτικές σχετικά με το ποιος μπορεί να προβάλει διαφημίσεις μέσω των εργαλείων της Google. Έχουμε σχεδιάσει τις δικές μας πολιτικές διαφήμισης λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των χρηστών. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπουμε τις διαφημίσεις για λήψεις κακόβουλων προγραμμάτων, απομιμήσεις προϊόντων ή διαφημίσεις με ασαφείς πρακτικές χρέωσης. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια απάτη διαφήμισης, δεν αποκλείουμε απλώς τη διαφήμιση, αλλά και το διαφημιζόμενο από τη συνεργασία με την Google στο μέλλον.

Σαφήνεια για το κόστος

Ένας τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες στο διαδίκτυο κερδίζουν χρήματα είναι να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο κάποιου άλλου για μια ενέργεια που χρεώνει το άτομο αυτό και προσφέρει χρήματα στον παραβάτη. Για παράδειγμα, ένας τρόπος είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία μπορεί να κάνει το τηλέφωνο ενός χρήστη να στέλνει μηνύματα κειμένου ή να καλεί μια τηλεφωνική γραμμή συζήτησης επί πληρωμή και έτσι να χρεώνει αυτό το άτομο, προς όφελος του παραβάτη.

Σε τηλέφωνα με λογισμικό Android, μπορείτε να δείτε τι ζητά να κάνει μια εφαρμογή με το τηλέφωνό σας παρατηρώντας την περιγραφή του Google Play με την ένδειξη “άδειες”. Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή για να αποφασίσετε εάν την θέλετε ή όχι. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να κατεβάσετε μια νέα εφαρμογή ήχου κλήσης, μπορείτε να δείτε εάν αυτή η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις εκ μέρους σας. Εάν διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο φαίνεται ύποπτο, ίσως αποφασίσετε να μην εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Για τις πιο πρόσφατες συσκευές Android, θα σας ενημερώσουμε εάν η εφαρμογή προσπαθεί να στείλει ένα SMS σε έναν αριθμό τηλεφώνου που ενδέχεται να επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε εάν θα επιτρέψετε στην εφαρμογή να στείλει το μήνυμα ή εάν θα την αποκλείσετε.

Παρεμπόδιση κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ακριβώς όπως οι διαρρήκτες και οι κλέφτες, οι παραβάτες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία και χρήματα. Όπως ακριβώς δεν θα δίνατε σε έναν διαρρήκτη το κλειδί του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε από απάτη και κλοπή στοιχείων ταυτότητας στο διαδίκτυο. Ανακαλύψτε τα συνηθισμένα κόλπα που χρησιμοποιούν οι παραβάτες προκειμένου να προστατευτείτε από την απάτη στο διαδίκτυο και την κλοπή στοιχείων ταυτότητας. Ακολουθούν ορισμένες απλές συμβουλές.
Μην απαντάτε εάν δείτε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα άμεσο μήνυμα ή μια ιστοσελίδα που σας ζητά προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία

Να είστε πάντα προσεκτικοί με τυχόν μηνύματα ή ιστότοπους που ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία ή μηνύματα που αναφέρονται σε μια άγνωστη ιστοσελίδα και σας ζητούν τις παρακάτω λεπτομέρειες:

  • Ονόματα χρηστών
  • Κωδικοί πρόσβασης
  • Αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης
  • Αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών
  • Κωδικούς PIN (Αριθμοί προσωπικής ταυτοποίησης)
  • Πλήρεις αριθμούς πιστωτικών καρτών
  • Το πατρικό της μητέρας σας
  • Την ημερομηνία γενεθλίων σας

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS