ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μη συμπληρώσετε τυχόν φόρμες ή σελίδες σύνδεσης στις οποίες ενδέχεται να παρέχεται σύνδεση από αυτά τα μηνύματα. Εάν σας ζητηθεί από κάποιον ύποπτο να συμπληρώσετε μια φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία, μην μπείτε στον πειρασμό να ξεκινήσετε να τη συμπληρώνετε. Ακόμη και αν δεν πατήσετε το κουμπί “υποβολή”, ενδέχεται να εξακολουθήσετε να στέλνετε τα στοιχεία σας σε αυτούς που προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία ταυτότητας εάν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε τα δεδομένα σας στις φόρμες τους.

Εάν δείτε ένα μήνυμα από κάποιον που γνωρίζετε, το οποίο δεν μοιάζει να προέρχεται από αυτόν, ο λογαριασμός του ενδέχεται να έχει παραβιαστεί από έναν παραβάτη του κυβερνοχώρου, ο οποίος ίσως να προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα ή πληροφορίες από εσάς – επομένως να είστε προσεκτικοί με την απάντησή σας. Μία από τις συνηθισμένες τακτικές είναι να σας ζητούν επειγόντως χρήματα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν αποκλειστεί σε μια άλλη χώρα ή ότι το τηλέφωνό τους έχει κλαπεί και δεν μπορούν να δεχτούν κλήσεις. Επίσης, στο μήνυμα μπορεί να σας ζητούν να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο για να δείτε μια εικόνα, ένα άρθρο ή ένα βίντεο, τα οποία σας οδηγούν σε έναν ιστότοπο που μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία σας – επομένως, σκεφτείτε προτού κάνετε κλικ!

Μην πληκτρολογείτε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας εάν έχετε φτάσει σε έναν ιστότοπο ακολουθώντας έναν σύνδεσμο που βρήκατε σε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε μια συζήτηση που δεν εμπιστεύεστε

Ακόμη και αν πιστεύετε ότι πρόκειται για έναν ιστότοπο που εμπιστεύεστε, όπως η τράπεζά σας, είναι καλύτερο να μεταβαίνετε απευθείας στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας έναν σελιδοδείκτη ή πληκτρολογώντας τη διεύθυνση του ιστότοπου απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης.
Μη στέλνετε τον κωδικό σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην τον μοιράζεστε με άλλους

Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν το κλειδί σας για τους λογαριασμούς και τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο και όπως ακριβώς στην πραγματική ζωή σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιους δίνετε τα κλειδιά σας. Οι νόμιμοι ιστότοποι και οι υπηρεσίες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να τους στείλετε τους κωδικούς πρόσβασής σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως μην απαντάτε εάν λαμβάνετε αιτήματα για τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS