ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Επειδή οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι τόσο σημαντικοί, θα πρέπει να σκέφτεστε προσεκτικά πριν αποφασίσετε να τους μοιραστείτε με άλλους, ακόμη και με τους φίλους και την οικογένειά σας. Όταν μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασής σας, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποιος να κάνει κακή χρήση των λογαριασμών σας αποκτώντας πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν επιθυμείτε να αποκαλύψετε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό με τρόπους που δεν εγκρίνετε. Για παράδειγμα, εάν μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου με κάποιον, αυτό το άτομο ενδέχεται να διαβάσει τα προσωπικά σας ηλεκτρονικά μηνύματα, να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να μεταβεί σε άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε, όπως τον ιστότοπο της τράπεζάς σας ή τους κοινωνικούς σας ιστότοπους, ή να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό σας για να σας πλαστοπροσωπήσει. Τέλος, όταν μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας με κάποιον, θα πρέπει να τον εμπιστεύεστε ότι θα τον διατηρήσει ασφαλή. Ενδέχεται να τον μοιραστεί με άλλους εκούσια ή κατά λάθος.

Να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν σας ζητείται να συνδεθείτε στο διαδίκτυο

Ελέγχετε τις ενδείξεις σχετικά με τη σύνδεσή σας με τον ιστότοπο.

Αρχικά, παρατηρήστε τη γραμμή διεύθυνσης στο πρόγραμμα περιήγησης για να διαπιστώσετε εάν η διεύθυνση URL μοιάζει αληθινή. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν η διεύθυνση ιστού ξεκινά με το στοιχείο https:// πράγμα που υποδεικνύει ότι η σύνδεσή σας με τον ιστότοπο κρυπτογραφείται και διαθέτει προστασία από υποκλοπή και τροποποίηση. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης περιλαμβάνουν επίσης ένα εικονίδιο λουκέτου στη γραμμή διεύθυνσης δίπλα στο στοιχείο https:// για να υποδείξουν σαφέστερα ότι η σύνδεσή σας κρυπτογραφείται και ότι είστε συνδεδεμένοι με περισσότερη ασφάλεια.
Αναφορά ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απάτης

Οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένου του Gmail, σάς δίνουν τη δυνατότητα να το κάνετε αυτό. Η αναφορά ενός ύποπτου μηνύματος στο Gmail θα συμβάλει στην παρεμπόδιση αυτού του χρήστη να στείλει περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και βοηθά την ομάδα μας για την κατάχρηση να αντιμετωπίσει παρόμοιες επιθέσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS