ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συμβουλή 1: Διατηρήστε το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένα.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα θα σας ενημερώνουν, όταν είναι ώρα για αναβάθμιση. Μην παραβλέπετε αυτά τα μηνύματα. Οι παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού ενδέχεται ορισμένες φορές να παρουσιάζουν προβλήματα ασφάλειας που ίσως να χρησιμοποιήσουν οι εισβολείς, για να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google πραγματοποιεί αυτόματα ενημέρωση στην τελευταία έκδοση κάθε φορά που κάνετε εκκίνησή του, ώστε να διαθέτετε πάντα την πλέον ενημερωμένη προστασία ασφάλειας χωρίς επιπλέον κόπο.

Συμβουλή 2: Προσέχετε πού κάνετε κλικ και τι είδους λήψεις πραγματοποιείτε.

Μπορεί χωρίς να το θέλετε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό (malware) στον υπολογιστή σας. Για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή, κάντε κλικ μόνο σε συνδέσμους και λήψεις από ιστότοπους που εμπιστεύεστε. Μην ανοίγετε κανέναν άγνωστο τύπο αρχείου και μην κάνετε λήψη προγραμμάτων από αναδυόμενα στοιχεία τα οποία εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διαβάζετε επίσης προσεκτικά τις λεπτομέρειες στην υποσημείωση και τυχόν προεπιλεγμένα πλαίσια ελέγχου κατά τη λήψη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ποια προγράμματα θα εγκατασταθούν.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Google στη διατήρηση της ασφάλειας των συσκευών σας

Ενώ ορισμένοι εισβολείς ενδέχεται να επιδιώκουν να υποκλέψουν τα στοιχεία σας, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας, τα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ή τους κωδικούς πρόσβασής σας στο διαδίκτυο, άλλοι ενδέχεται να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της συσκευής σας – του υπολογιστή, του tablet ή του τηλεφώνου σας.

Στη συνέχεια οι εισβολείς ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας για να εντοπίσουν άλλες συσκευές, τις οποίες μπορούν να ελέγξουν. Συχνά χρησιμοποιούν πλήθος υπολογιστών για να θέσουν ιστότοπους εκτός σύνδεσης ή να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τον οποίο οι εισβολείς μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας είναι να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό ή κακόβουλα προγράμματα. Μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλα προγράμματα, αλλά η Google καταβάλλει επίσης προσπάθειες, για να συμβάλει στην προστασία σας, με εκατοντάδες ειδικούς σε θέματα ασφάλειας να επαγρυπνούν όλο το εικοσιτετράωρο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα δεδομένα και οι συσκευές σας είναι ασφαλή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS