ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αποφύγετε κακόβουλα προγράμματα

Όπως ακριβώς η Google αναζητά στον ιστό τις καλύτερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, αναζητά επίσης ιστότοπους που φαίνονται βλαβεροί για τους χρήστες ή περιέχουν κακόβουλα προγράμματα. Καθημερινά εντοπίζουμε και επισημαίνουμε περισσότερους από 10.000 από αυτούς τους επικίνδυνους ιστότοπους και εμφανίζουμε προειδοποιήσεις σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια αποτελέσματα της Αναζήτησης Google και 300.000 λήψεις, ενημερώνοντας τους χρήστες μας ότι ενδέχεται να συμβαίνει κάτι ύποπτο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή σύνδεσμο.

Χρησιμοποιούμε επίσης την ίδια τεχνολογία για να διαπιστώσουμε εάν κάποιος σας στέλνει ένα μήνυμα στο Gmail, το οποίο ενδέχεται να είναι επιβλαβές ή να περιέχει κακόβουλα προγράμματα, και για να σας προειδοποιήσουμε εάν προσπαθείτε να κάνετε λήψη ενός στοιχείου από έναν ιστότοπο που ενδέχεται να μοιάζει με ήχο κλήσης ή αρχείο PDF, αλλά περιέχει κρυφό κώδικα, ο οποίος θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας.

Ακόμη και αν επισκεφτείτε μια σελίδα που περιέχει κακόβουλα προγράμματα, οι μηχανικοί της Google έχουν δημιουργήσει πρόσθετες μεθόδους άμυνας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, οι οποίες συμβάλλουν στην παρεμπόδιση της εγκατάστασης κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή σας και περιορίζουν τις επιπτώσεις των κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή σας.

Παραμένετε ασφαλείς

Ένας τρόπος με τον οποίο οι εισβολείς αποκτούν συχνά πρόσβαση στον υπολογιστή σας είναι αναζητώντας γνωστά προβλήματα ασφαλείας σε προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού που εκτελούνται στη συσκευή σας. Γνωρίζουν ότι πολλοί χρήστες δεν πραγματοποιούν πάντα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση λογισμικού και τα προγράμματα στους υπολογιστές τους, τα οποία διαθέτουν τις καλύτερες μεθόδους προστασίας της ασφάλειάς σας. Η Google το γνωρίζει εξίσου αυτό, και γι’ αυτόν το λόγο έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, έτσι ώστε να πραγματοποιεί αυτομάτως εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης κάθε φορά που κάνετε εκκίνησή του, ώστε να έχετε ενημερωμένη μέθοδο προστασίας της ασφάλειάς σας, χωρίς επιπλέον κόπο.

Το Chrome πρέπει ορισμένες φορές να συνεργαστεί με άλλο λογισμικό, που ονομάζεται προσθήκες, για να εκτελέσει λειτουργίες όπως η σωστή εμφάνιση φωτογραφιών ή βίντεο. Αυτές οι προσθήκες μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν τρόπο με τον οποίο οι εισβολείς μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Εάν το Chrome εντοπίσει μια παλαιά προσθήκη με πρόβλημα ασφαλείας, θα αποκλείσει αυτήν την προσθήκη έως ότου αποκτήσετε την πιο ενημερωμένη και ασφαλή έκδοση και θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα με την ένδειξη ότι η προσθήκη πρέπει να ενημερωθεί.

Διατηρήσετε την ασφάλεια της κινητής συσκευής σας

Τα smartphone με λογισμικό Android της Google εφαρμόζουν παρόμοιες μεθόδους προστασίας για να περιορίσουν τον κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς.

Το Android απαιτεί κάθε εφαρμογή στο Google Play Store να εμφανίζει το είδος των πληροφοριών που επιθυμεί να συλλέξει η εφαρμογή από τη συσκευή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν εμπιστεύεστε την εφαρμογή ή όχι. Επίσης, γίνεται αυτόματη σάρωση του Google Play για τον αποκλεισμό και την κατάργηση των βλαβερών εφαρμογών και για ορισμένα τηλέφωνα Android, η Υπηρεσία επαλήθευσης εφαρμογών της Google πραγματοποιεί έλεγχο για τυχόν βλαβερές εφαρμογές ανεξάρτητα από την πηγή εγκατάστασής τους. Έτσι, εάν εγκαταστήσετε εφαρμογές από άγνωστες πηγές όπως ο ιστός ή ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους, αυτή η δωρεάν υπηρεσία θα σας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS