ΑρχικήinetΤο Bitcoin μόλις ξεπέρασε τα $ 4.000 δολάρια

Το Bitcoin μόλις ξεπέρασε τα $ 4.000 δολάρια

Πριν από 24 ώρες το cryptocurrency Bitcoin διαπραγματευόταν κάτω από $ 3.700. Σήμερα ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια σημειώνοντας νέο ρεκόρ και χωρίς να δείχνει σημάδια για διακοπή της ξέφρενης πορείας του.

bitcoin

Περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, το Bitcoin έφτασε τα 4.215 δολάρια και την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό διαπραγματεύεται στα 4.024,32. Και όλα αυτά, έχοντας υπόψη ότι το Bitcoin πριν μία εβδομάδα περνούσε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 δολαρίων. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την πορεία του μπορείτε να δείτε σε αυτό το Link ένα γράφημα της τιμής του για τις τελευταίες 24 ώρες.

Αλλά, ας δούμε μερικές πιθανές αιτίες που ευθύνονται για την άνοδο αυτή. Θυμάστε ότι πριν από δύο εβδομάδες το Bitcoin πέρασε από την διαδικασία “hard fork” και βγήκε ουσιαστικά αλώβητο. Έγινε τότε μία διαίρεση του νομίσματος και δημιουργήθηκε ένας bitcoin-κλώνος που ονομάζεται Bitcoin Cash, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής από ό,τι αναμενόταν. Λίγες μέρες αργότερα το Bitcοin κλειδώθηκε στο SegWit, μια τροποποίηση (ή αν θέλετε αναβάθμιση) κώδικα που διορθώνει τα ζητήματα πλαστικότητας και ελευθερώνει χώρο στο μπλοκ, επιτρέποντας να αποθηκεύονται περισσότερες συναλλαγές.

Ένας άλλος λόγος ίσως είναι η φρενίτιδα ICO.  Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Filecoin αυξήθηκε κατά 180 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες ώρες. Οι περισσότεροι επενδυτές πρέπει να μετατρέψουν το νόμισμα fiat σε bitcoin ή σε άλλα cryptocurrencies για να συμμετάσχουν στο ICO, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της τιμής (και να δώσει στους επενδυτές την πρώτη γεύση του bitcoin).

Ένας άλλος λόγος είναι η νέα εμμονή της Wall Street για το Bitcοin. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε το CNBC για πέντε λεπτά χωρίς να βλέπετε κάποιον επιχειρηματία ή αναλυτής να λένε τη γνώμη τους εκθιάζοντας το bitcoin πως «πρόκειται να είναι η καλύτερη επένδυση όλων των εποχών».

Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Κανείς δεν ξέρει. Το bitcοin θα μπορούσε να συντριβεί αύριο κιόλας στο 50%, δηλαδή στα $ 2,000 ή να ανέβει στα $ 5.000. Άλλωστε στην ουσία κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι μπορεί να συμβεί σε μία διεθνή αγορά. Κάθε χρήστης έχει και μία διαφορετική άποψη, κάποιοι λένε ότι είναι φούσκα μεγάλου μεγέθους και θα έπρεπε να έχει σκάσει μήνες πριν και άλλοι πιστεύουν ότι το Bitcoin έχει δείξει προς το παρόν μόνο ένα μέρος του τι θα μπορούσε τελικά να επιτύχει.

Όποιο στρατόπεδο ανήκετε, ακούστε μια φιλική υπενθύμιση: μην επενδύετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να χάσετε, γιατί αν ρωτήσετε όποιον έχει περάσει μερικούς μήνες στον κόσμο των cryptocurrency θα σας πει ότι το Bitcοin είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ που ανεβοκατεβαίνει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS