ΑρχικήinetDebian Project: γιορτάζει 24 χρόνια ανάπτυξης

Debian Project: γιορτάζει 24 χρόνια ανάπτυξης

Debian Project: Το Debian, ένα πολύ γνωστό λειτουργικό σύστημα υπολογιστών που βασίζεται στο Unix, και τροφοδοτείται από το Linux kernel, έκλεισε χθες τα 24 χρόνια ύπαρξης στο χώρο από τότε που ο Ian Murdock ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Debian Project το 1993.

Έκτοτε, το Debian Project αποφάσισε να ορίσει την ημέρα 16 Αυγούστου ως Ημέρα του Debian, για να γιορτάζει κάθε χρόνο την επέτειο του project με οργανωμένες κοινωνικές συναντήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου.Debian Project

“Εάν είστε κοντά σε οποιαδήποτε από τις πόλεις που γιορτάζουν την Ημέρα του Debian 2017, είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στο πάρτι”, αναφέρει η Laura Arjona Reina σε μια δημοσίευση στο blog. “Αν όχι, υπάρχει ακόμα χρόνος για σας να διοργανώσετε μια μικρή γιορτή ή να συνεισφέρετε στο Debian”.

Το Debian GNU/Linux είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα και αγαπημένα λειτουργικά συστήματα μεταξύ των χρηστών της κοινότητας του Linux. Είναι μια διανομή στην οποία βασίζονται πολλές δημοφιλείς διανομές, μεταξύ των οποίων το Ubuntu και το Linux Mint.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Debian GNU/Linux έχει σαν κωδικό όνομα το Stretch, και η έκδοση της είναι η 9.1.0. Το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζεται σήμερα επίσημα σε δέκα αρχιτεκτονικές hardware.

Με αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχηθούμε ευτυχισμένα τα γενέθλια στο Debian Project και περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει να προσφέρει η επερχόμενη έκδοση του Debian GNU/Linux 10 “Buster.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS