ΑρχικήHow ToFile Explorer: Μετατροπή σε FTP Client

File Explorer: Μετατροπή σε FTP Client

File Explorer σε FTP Client: Αν έχετε μια ιστοσελίδα την οποία φιλοξενείτε σε κάποια εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, το πρωτόκολλο FTP είναι πρωταρχικό για τη μεταφορά αρχείων στον διακομιστή που φιλοξενεί τη σελίδα σας.

Συνήθως συνδέεστε με κάποιον FTP client, αλλά εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία FTP καθημερινά, μια πολύ καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το File Explorer των Windows. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ρυθμίσετε το File Explorer των Windows για εύκολες μεταφορές FTP.

Η προσθήκη διακομιστών FTP στον File Explorer (που κάποτε ονομαζόταν Windows Explorer) είναι στην πραγματικότητα μια λειτουργία του λειτουργικού συστήματος από τις μέρες του Windows XP. Από τότε βέβαια έχει βελτιωθεί και είναι πλέον μια πολύ καλή επιλογή μεταξύ των αποκλειστικών FTP clients.

Όταν προσθέσετε κάποιο διακομιστή FTP στον φάκελο “Εξερεύνηση αρχείων” (File Explorer), θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον διακομιστή ακριβώς όπως ακριβώς έχετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλο φάκελο που υπάρχει στο δίσκο σας. Η μεταφορά αρχείων είναι πολύ εύκολη όπως και η αποστολή με μια απλή αντιγραφή – επικόλληση.

Προσθήκη τοποθεσίας δικτύου

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων (συντόμευση πληκτρολογίου Windows + E) και βρείτε την ενότητα Αυτό το PC στην πλαϊνή γραμμή.

Στο επάνω μενού, δίπλα στην επιλογή Αρχείο, κάντε κλικ στην επιλογή Υπολογιστής για να ανοίξετε το μενού κορδέλας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη τοποθεσίας δικτύου.

Συνεχίστε στον Οδηγό

Στην οθόνη υποδοχής του οδηγού, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Όταν σας ζητηθεί πού να δημιουργήσετε τη θέση δικτύου, επιλέξτε Επιλογή προσαρμοσμένης τοποθεσίας δικτύου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Εισαγάγετε τη διεύθυνση του διακομιστή FTP

Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP ή το domain name του διακομιστή FTP.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το ftp:// στην αρχή, το οποίο υποδεικνύει στα Windows ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο FTP.

Εάν ο διακομιστής FTP χρησιμοποιεί κάποια με προεπιλεγμένη θύρα για το FTP ( 21), φροντίστε να συμπεριλάβετε και αυτόν προσθέτοντας μια άνω-κάτω τελεία (:) και τον αριθμό θύρας.

Παράδειγμα:

ftp://secnews.gr:12345

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη (προαιρετικό)

Μερικοί διακομιστές FTP, επιτρέπουν την πρόσβαση στο κοινό, και έτσι δεν θα χρειαστείτε να βάλετε κάποιο όνομα. Όμως τα hosting services χρειάζεστε το όνομα χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης.

Μετά πληκτρολογήστε το όνομα του FTP για να μπορείτε να το ξεχωρίζετε από άλλες περιοχές δικτύου που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

File Explorer

 

File Explorer: Συνδεθείτε στο διακομιστή FTP

Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του FTP που βλέπετε στην πλαϊνή στήλη του File Explorer για σύνδεση.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης εάν δεν θέλετε να να τον πληκτρολογείτε κάθε φορά. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Σύνδεση.

Εάν δεν χρειάζεστε πλέον το διακομιστή FTP, μπορείτε να τον διαγράψετε κάνοντας δεξί κλικ πάνω του και επιλέγοντας Διαγραφή.

Σημείωση: Ο File Explorer δεν μπορεί να συνδεθεί σε FTP over SSH (sftp) ή Explicit και Implicit FTPS

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS