ΑρχικήinetΤο Nokia 8 Android Flagship Phone παρουσιάστηκε επίσημα!

Το Nokia 8 Android Flagship Phone παρουσιάστηκε επίσημα!

Η φινλανδική εταιρεία HMD Global, στις 16 Αυγούστου 2017, αποκάλυψε το Nokia 8, το πρώτο smartphone που φέρει την επωνυμία Nokia, το οποίο τροφοδοτείται από το κινητό λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Μετά από τόσες πολλές φήμες, το smartphone Nokia 8 είναι τελικά εδώ και αποκαλύφθηκε από την HMD Global νωρίτερα σήμερα σε μια ζωντανή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το smartphone έρχεται με όλες τις τελευταίες δυνατότητες που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή ναυαρχίδα, αλλά έχει αρκετά υψηλή τιμή.

Σύμφωνα με την HMD Global, το Nokia 8 τροφοδοτείται από επεξεργαστή Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 Octa-core (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo) και μια GPU Adreno 540 και διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών με ανάλυση 1440×2560.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το smartphone της Nokia 8 είναι αρκετά λεπτό, οι διαστάσεις του είναι 151,5 x 73,7 x 7,9 χιλιοστά και  έχει βάρος 160 γραμμάρια. Έχει ένα σκελετό από αλουμίνιο με καμπυλωτή σχεδίαση πλαισίου με μπροστινό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και έρχεται σε χρώματα όπως τα μπλε, ατσάλι και γυαλισμένο χαλκό με 4 GB μνήμης RAM και εσωτερική αποθήκευση 64 GB.

Υπάρχει επίσης και μια Polished Blue εκδοχή του Nokia 8 με 6 GB μνήμης RAM και εσωτερική αποθήκευση 128 GB. Το smartphone διαθέτει διπλή κάμερα 13 MP στο πίσω μέρος με αυτόματη εστίαση με λέιζερ και ανίχνευση φάσης, σταθεροποίηση εικόνας, οπτικά στοιχεία Carl Zeiss και εγγραφή βίντεο 2160p @ 30fps ή 1080p @ 30fps. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει κάμερα 13 MP.

Η υποστήριξη microSD είναι επίσης διαθέσιμη αν θέλετε να επεκτείνετε την εσωτερική αποθήκευση και υποστηρίζει κάρτες microSD έως και 256 GB.

Τέλος, το Nokia 8 διαθέτει μια μη αφαιρούμενη μπαταρία Li-Ion 3090mAh και κοστίζει € 599. Θα είναι διαθέσιμο σε καταστήματα και σε απευθείας σύνδεση από την HMD Global στις αρχές του επόμενου μήνα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Το Nokia 8 έρχεται με το κινητό λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1 (Nougat) της Google από προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να αναβαθμιστεί στο Android 8.0.

Nokia

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS