ΑρχικήinetJulian Assange και Wikileaks: Ακτιβιστής ή βιτρίνα;

Julian Assange και Wikileaks: Ακτιβιστής ή βιτρίνα;

Julian Assange: Το καλοκαίρι του 2016, όταν το WikiLeaks δημοσίευσε έγγραφα από την Δημοκρατική παράταξη των ΗΠΑ, που φαίνεται ότι διέρρευσαν hackers που κατευθυνόταν από το Κρεμλίνο, ο Julian Assange φέρεται να απέρριψε την δημοσίευση εγγράφων της Ρώσικης κυβέρνησης, σύμφωνα με μηνύματα συνομιλιών (chat) από την πηγή που του παρείχε τα αρχεία.

Παρακάτω υπάρχουν συσχετισμοί, από διάφορες ενέργειες του Julian Assange μέσω του WikiLeaks. Δεν εκφέρω την προσωπική μου άποψη, αλλά βρήκα το άρθρο της Foreign Policy εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όπως και να χει, δίνει τροφή για σκέψη, αλλά και για αμφισβήτηση σε στερεότυπα.

Το WikiLeaks αρνήθηκε να δημοσιεύσει ένα ευρύ φάσμα εγγράφων, (τουλάχιστον 68 gigabytes δεδομένων) που προέρχονταν από το Ρώσικο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα μερικά log files συνομιλιών που έχει στη διάθεσή της η Foreign Policy.Julian Assange

Τα αρχεία καταγραφής, τα οποία παρασχέθηκαν στην FP, περιελάμβαναν τη συζήτηση μόνο την πλευρά του WikiLeaks.

“Το WikiLeaks απορρίπτει όλες τις υποβολές που δεν μπορεί να επαληθεύσει. Το WikiLeaks απορρίπτει τις παρατηρήσεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί αλλού ή που είναι πιθανόν να θεωρηθούν ασήμαντες. Το WikiLeaks δεν έχει απορρίψει ποτέ κάποια υποβολή λόγω της χώρας προέλευσής της “, ανέφερε η οργάνωση σε ένα άμεσο μήνυμα στο Twitter όταν επικοινωνούσε μαζί της η FP για τα Ρώσικα έγγραφα που δεν δημοσιεύτηκαν.

(Ο λογαριασμός θεωρείται ευρέως ότι λειτουργεί μόνο από τον Julian Assange, τον ιδρυτή της ομάδας, αλλά σε ένα μήνυμα στην FP, ο οργανισμός ανέφερε ότι διατηρείται από το “προσωπικό”.)

Το 2014, το BBC και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν διέρρευσαν έγγραφα, τα οποία αποκάλυπταν λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων στρατιωτικών και υπηρεσιών πληροφοριών στη Ουκρανία. Ωστόσο, οι πληροφορίες που ανακοινώθηκαν από αυτό το hack ήταν λιγότερες από τις μισές των δεδομένων που πήρε ο Assange το 2016, και δεν δημοσίευσε ποτέ.

“Αποστείλαμε μερικές διαρροές στο WikiLeaks, συμπεριλαμβανομένου και ενός ρωσικού hack. Τα έγγραφα θα εξέθεταν ρωσικές δραστηριότητες και θα έδειχναν ότι το WikiLeaks δεν ελέγχεται από Ρώσικες υπηρεσίες ασφαλείας”, ανέφερε η πηγή που έδωσε τα μηνύματα στην FP.

“Πολλοί υπάλληλοι και εθελοντές του WikiLeaks ή οι οικογένειές τους υπέφεραν με τη Ρώσικη διαφθορά και σκληρότητα. Έτσι ήμασταν βέβαιοι ότι το Wikileaks θα τα κυκλοφορούσε. Ο Assange έδινε την μία δικαιολογία μετά την άλλη.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS