ΑρχικήinetEnigma hacked: κλοπή Ethereum αξίας 470.000 δολαρίων.

Enigma hacked: κλοπή Ethereum αξίας 470.000 δολαρίων.

Enigma: Ένας άγνωστος hacker φαίνεται ότι έχει κλέψει μέχρι στιγμής Ethereum αξίας 470.000 δολαρίων. Το Ethereum για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Ο hacker κατάφερε να υποκλέψει το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, όταν παραβίασε επιτυχώς την επίσης δημοφιλή επενδυτική πλατφόρμα συναλλαγών του Ethereum που ονόμάζεται Enigma.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα τους πριν από μία ώρα, κάποιος “άγνωστος” κατάφερε να παραβιάσει τον ιστοχώρο τους, κλέβοντας τους λογαριασμούς τους. Αμέσως μετά δημοσίευσε και μια ψεύτικη ιστοσελίδα προπώλησης ETH.Ethereum enigma

Ο hacker ή οι hackers, απέστειλαν επίσης emails με το newsletter της Enigma ζητώντας χρήματα για την πώληση ψηφιακών νομισμάτων. Έτσι πολλά θύματα έστειλαν τις κρυπτοσυχνότητες τους στη διεύθυνση των hackers.

Η Etherscan, είναι μια δημοφιλής μηχανή αναζήτησης για το Ethereum Blockchain που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν, να επιβεβαιώνουν και να επικυρώνουν τις συναλλαγές τους εύκολα, αναγνωρίζει ήδη επισημάνει τη διεύθυνση πληρωμής σαν κακόβουλη, αλλά υπάρχουν πολλοί που εξακολουθούν να στέλνουν ETH στην παρακάτω διεύθυνση:

0x29d7d1dd5b6f9c864d9db560d72a247c178ae86b

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι hackers έχουν καταφέρει να αρπάξουν πάνω από 1.487.90 Ether και εξακολουθούν να λαμβάνουν πληρωμές.

Οι hackers φέρεται να χτύπησαν έρχεται λίγες μέρες μετά την δημοσίευση ενός άρθρου από την Enigma, που προσπαθούσε να εκπαιδεύσει τους χρήστες της, στην αποφυγή των phishers, των απατεώνων, των spammers.

«Καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να οικοδομήσουμε το μέλλον, να κρυπτογραφήσουμε και να επενδύσουμε, θα χρειαστούμε λίγα λεπτά για να μιλήσουμε για την ασφάλεια”, ανέφερε η δημοσίευση του Enigma Project.

“Λόγω της έντονης ανάπτυξης μας, η κοινότητά μας έχει γίνει στόχος. Τα χειρότερα στοιχεία της κρυπτογραφικής σκηνής, απατεώνες και phishers, προσελκύονται από projects και κοινότητες σαν τα δικά μας”.

Το παραπάνω περιστατικό σηματοδοτεί την πέμπτη κλοπή Ethereum σε διάστημα δύο μηνών:

Ethereum αξίας 8.4 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αρχική προσφορά νομισμάτων της Veritaseum (ICO).
Ethereum αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων από τους λογαριασμούς νομισμάτων της Parity’s Ethereum.
Ethereum αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια συναλλαγών του Ισραηλινού ICO CoinDash.
Ethereum αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην ανταλλαγή κρυπτογράφησης Bithumb.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πώς κατάφεραν οι εισβολείς να εισέλθουν στο δίκτυο της Enigma.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS