ΑρχικήαπόψειςiPhone 8 με ασύρματη φόρτιση, αλλά....

iPhone 8 με ασύρματη φόρτιση, αλλά….

Καθώς πλησιάζουμε στο event παρουσίασης του νέου iPhone 8 της Apple τον Σεπτέμβριο, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Μια από τις φήμες που “ακούγεται” από τον Φεβρουάριο, είναι ότι η επόμενη γενιά του iPhone θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση.

Σήμερα, η TNW μπόρεσε να επιβεβαιώσει (με δύο ανεξάρτητες πηγές) ότι η Apple σχεδιάζει πράγματι την προσθήκη ασύρματης φόρτισης στο iPhone 8. Αναφέροντας πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ο Allen Fung, GM ενός κατασκευαστή αξεσουάρ για κινητές συσκευές της RAVPower, ανέφερε:

“τα επόμενα iPhones θα έχουν την ειδική τεχνολογία για ασύρματη φόρτιση που διαθέτουμε στον φορτιστή μας. Ο ασύρματος φορτιστής μας θα φορτίζει ασύρματα τα επόμενα iPhones σε πλήρη ταχύτητα, καθώς άλλες κινητές συσκευές.”

Να αναφέρουμε ότι το TNW δεν είναι γνωστό για τις διαρροές πληροφοριών για τις συσκευές της Apple.

Το ασύρματος σταθμός φόρτισης της RAVPower για το iPhone 8.

Ενώ οι φήμες νωρίτερα φέτος πρότειναν μια πιο συναρπαστική λύση (που περιλάμβανε τη φόρτιση με το Energous από μεγάλη απόσταση που θα επέτρεπε τη φόρτιση μιας συσκευής μέσα σε ένα δωμάτιο) μάλλον οι φίλοι της συσκευής θα πρεπει να συμβιβαστούν με το dock φόρτισης. Το πρωτόκολλο Qi ή Airfuel (η λύση ασύρματης φόρτισης που απαιτεί από τη συσκευή να διατηρεί επαφή με μια βάση φόρτισης) φαίνεται ότι θα προστεθεί και στο iPhone. Το Apple Watch χρησιμοποιεί ήδη το πρωτόκολλο Qi, αν και ελαφρώς τροποποιημένο έτσι ώστε να μην λειτουργεί με επίσημους φορτιστές Qi. (Πως θα τα πάει η Apple αν λειτουργεί με “ξένους” φορτιστές;)

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η Apple θα χρησιμοποιήσει και πάλι το πρωτόκολλο Qi ή μια τροποποιημένη εκδοχή του.

_______________________________________

Να αναφέρουμε ότι όπως φαίνεται η Apple στην αγωνία της να παρουσιάσει κάτι “νέο” που θα την βοηθήσει να επικρατήσει στην αγορά, φαίνεται να κάνει εκπτώσεις στον όρο “καινοτομία.” Όχι δεν είναι καινοτόμος ένας φορτιστής με dock, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά προώθησης στο marketing της επερχόμενης συσκευής.

Είμαι σίγουρος ότι μαζί με την Apple, θα βρεθούν και εκατομμύρια fun boys που θα κάνουν και αυτοί εκπτώσεις στον όρο “καινοτομία” και θα περιμένουν στις ουρές να αγοράσουν μια πανάκριβη συσκευή για να αποκτήσουν έστω και λίγη ασύρματη φόρτιση…

Από την άλλη μια σύνδεση με μια βάση φόρτισης (αν και χωρίς καλώδια) σίγουρα δεν είναι η πιο σέξι λύση, αλλά είναι ένα ξεκίνημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS