ΑρχικήinetΗ Google διακόπτει την σύνδεση του internet στην Ιαπωνία!

Η Google διακόπτει την σύνδεση του internet στην Ιαπωνία!

Την προηγούμενη Παρασκευή η Google απενεργοποίησε τη σύνδεση στο ίντερνετ στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα οι πελάτες των μεγαλύτερων ISP της χώρας να μην μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για αρκετές ώρες.Google

Συγκεκριμένα, η άτυχη για την Google στιγμή συνέβη όταν κατέρρευσε το Border Gateway Protocol -γνωστό και ως BGP- λόγω ενός σφάλματος σύνδεσης που οδήγησε στην ανακοίνωση ψευδών προθεμάτων τα οποία στάλθηκαν στην Verizon. Αυτό με την σειρά του οδήγησε τους πάροχους διαδικτύου όπως NTT Communications και KDDI Corp. να παραμείνουν χωρίς σύνδεση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ πολλοί ήταν οι πελάτες που βίωσαν μια εξαιρετικά αργή σύνδεση.

Πληροφοριακά, η υπηρεσία NTT χρησιμοποιείται από σχεδόν 7,7 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες και 480.000 επιχειρήσεις στην Ιαπωνία. Είναι εμφανές λοιπόν το μέγεθος της ζημιάς.

Η Google παραδέχτηκε το λάθος της και εξήγησε ότι η κακή σύνδεση επιδιορθώθηκε σε μόλις 8 λεπτά. Η αλήθεια όμως είναι ότι η διακοπή διήρκησε αρκετές ώρες ξεκινώντας στις 12.22 μ.μ. τοπική ώρα στις 25 Αυγούστου. Στις 15.50 μ.μ. υπήρχαν ακόμα αρκετές επιχειρήσεις που ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

«Ορίσαμε λανθασμένες πληροφορίες για το δίκτυο και, κατά συνέπεια, παρουσιάστηκαν προβλήματα. Ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ανησυχίες προκαλέσαμε. Φροντίσαμε να επαναφέρουμε την σύνδεση το συντομότερο δυνατόν.» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Είναι αυτονόητο ότι η διακοπή επηρέασε αρκετές εταιρείες και υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων των Mercari και Line.

Επίσης, αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση των αρχών της Ιαπωνίας οι οποίες δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένες με το συμβάν ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών ανήγγειλε ήδη την διεξαγωγή ερευνών. Οι έρευνες ανέφεραν ότι το λάθος που έγινε με την Verizon προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο δίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS