ΑρχικήinetChrome, Firefox, πτώση τον Αύγουστο, έκπληξη από τον Safari

Chrome, Firefox, πτώση τον Αύγουστο, έκπληξη από τον Safari

Το Google Chrome συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα πρόγραμμα περιήγησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά παρόλο που είναι η προτιμώμενη επιλογή για την πλειονότητα των χρηστών, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν αναταράξεις.Chrome

Ζωντανή απόδειξη είναι η απόδοση του προγράμματος περιήγησης τον Αύγουστο του 2017, καθώς το Google Chrome έπεσε για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, από 59,57% που είχε τον προηγούμενο μήνα σε 59,38%.

Η πτώση του μεριδίου της αγοράς δεν φαίνεται να είναι σημαντική, αλλά σταματά το Google Chrome να φτάσει στο 60 τοις εκατό, το οποίο φαινόταν ότι κοντεύει να πιάσει. Τον Οκτώβριο του 2016, το Google Chrome ήταν στο 54,99% των επιτραπέζιων υπολογιστών, και το 2017 μέχρι τον Αύγουστο είδαμε μια σημαντική αύξηση στην υιοθέτηση του προγράμματος περιήγησης της Google.

Όμως το Chrome δεν ήταν το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που παρατήρησε αλλαγές τον περασμένο μήνα. Ας δούμε τον Mozilla Firefox και τον Microsoft Edge.

Ο Firefox έχασε από το μερίδιο αγοράς ένα 0,04 τοις εκατό από το 12,28 τοις εκατό που κατείχε τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο περιηγητής Edge της Microsoft, ο οποίος είναι αποκλειστικά διαθέσιμος στα Windows 10, κατόρθωσε να αυξήσει το μερίδιό του κατά μόλις 0,01 τοις εκατό για να φτάσει τελικά στο 5,66%, καθώς η εφαρμογή εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης της Google.

Έτσι, εάν τόσο ο Google Chrome όσο και ο Mozilla Firefox έπεσαν τον τελευταίο μήνα ενώ ο Edge παρατήρησε μια πολύ μικρή αυξητική τάση, πού πήγαν όλοι αυτοί που αναζητούν κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης;

Ο Safari ήταν ο browser που γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό υιοθέτησης τον περασμένο μήνα, ανεβαίνοντας από 3,66% στο 3,87%. Αυτό σημαίνει ότι η τάση εναλλαγής από Windows σε macOS αυξάνεται (;), με πολλούς χρήστες να αποφασίζουν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης της Apple που προσφέρεται από προεπιλογή στο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Παραμένει να δούμε αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί τους επόμενους μήνες. Αν το κάνει, η Microsoft έχει σοβαρούς λόγους να ανησυχεί, αφού οι χρήστες φαίνεται να προτιμούν την Apple παρά την άφιξη νέων εκδόσεων του Windows 10.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS