ΑρχικήinetEquifax Hack: διέρρευσαν προσωπικές πληροφορίες 143 εκατ καταναλωτών

Equifax Hack: διέρρευσαν προσωπικές πληροφορίες 143 εκατ καταναλωτών

Η Equifax, μία Αμερικάνικη εταιρεία που προσφέρει λύσεις διαπίστωσης πιστοληπτικής ικανότητας και προστασίας κλοπής έχει παραβιαστεί, εκθέτοντας τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, όσο δηλαδή η μισή χώρα.

Equifax

Ακούγεται ειρωνικό, ότι η εταιρεία Equifax, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας παρακολούθησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πολιτών στις ΗΠΑ, παραδέχθηκε σήμερα ότι είχε υποστεί μια μαζική παραβίαση των δεδομένων της κάπου ανάμεσα στα μέσα Μαΐου και Ιουλίου, και το ανακάλυψε στις 29 Ιουλίου. Ωστόσο, είναι άγνωστο γιατί η Equifax χρειάστηκε 6 εβδομάδες για να ενημερώσει τα εκατομμύρια των επηρεαζόμενων πελατών για τη μαζική παραβίαση της ασφάλειας.

Στα κλεμμένα δεδομένων περιλαμβάνονται τα ονόματα των καταναλωτών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης (για 143 εκατομμύρια πολίτες)και σε ορισμένες περιπτώσεις, τους αριθμούς άδειας οδήγησης, και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών (για περίπου 209.000 πολίτες).

Η εταιρεία ανέφερε διέρρευσαν και μερικές προσωπικές πληροφορίες για κατοίκους Κανδά και Βρετανίας. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία ανώτερα στελέχη της Equifax, οι John Gamble (CFO), Joseph Loughran και Rodolfo Ploder, πούλησαν τις μετοχές τους αξίας περίπου $ 2 εκατομμυρίων δολαρίων, λίγες μόλις μέρες μετά αφού η εταιρεία έμαθε για αυτό το τεράστιο hack.

Αν έχετε κάποια σχέση με την εν λόγω εταιρεία ή δραστηριοποιήστε στην Αμερική συνιστάται να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.equifaxsecurity2017.com για να ελέγξετε αν έχουν κλαπεί οι πληροφορίες σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS