ΑρχικήinetΈλεγχος του διαβήτη από το smartwatch σας

Έλεγχος του διαβήτη από το smartwatch σας

Το Fitbit επιδιώκει να επεκτείνει τις δυνατότητές του πάνω στον τομέα της υγείας, πέρα ​​από την απλή παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης.

διαβήτη

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με έναν σημαντικό κατασκευαστή ιατρικών συσκευών για να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να χειριστούν τις τιμές της γλυκόζης, απευθείας από το smartwatch τους.

Το Fitbit μόλις ανακοίνωσε μια νέα συσκευή παρακολούθησης της γλυκόζης, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Dexcom. Η συνεργασία αυτή θα φέρει τα δεδομένα της Dexcom στο επερχόμενο Ionic smartwatch του Fitbit, όπου τα επίπεδα γλυκόζης θα είναι προσβάσιμα παράλληλα με το μετρητή βημάτων, τον καρδιακό ρυθμό και άλλα στατιστικά στοιχεία που παρακολουθούνται από τη συσκευή.

Η συσκευή δεν θα δίνει από μόνη της δυνατότητες συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης, καθώς οι ασθενείς με διαβήτη θα πρέπει να συνδέσουν μία από τις συσκευές της Dexcom στην εφαρμογή Fitbit. Ωστόσο η τοποθέτηση των δεδομένων στο smartwatch θα κάνει την καθημερινή παρακολούθηση μια πιο απλή εμπειρία.

Το Ionic θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα, αλλά δεν θα διαθέτει ακόμα τη λειτουργικότητα του Dexcom. Οι δύο εταιρείες λένε ότι “στοχεύουν στο 2018” για την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας, ενώ περισσότεροι τομείς συνεργασίας βρίσκονται επίσης υπό συζήτηση.

Το Fitbit δεν είναι η πρώτη συμφωνία της Dexcom για ένα wearable. Η τεχνολογία της εταιρείας είναι επίσης ένα επερχόμενο χαρακτηριστικό για το Apple Watch στο WWDC τον Ιούνιο. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν οθόνες Dexcom μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν το Apple Watch για να δουν τα δεδομένα τους – αλλά είναι απλώς μια προβολή από την εφαρμογή iPhone.

Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται για τη δική της μη επεμβατική οθόνη συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης για μια μελλοντική έκδοση του Watch, ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να πυροδοτήσει το Fitbit για να συμπεριλάβει κι αυτό το χαρακτηριστικό στα προϊόντα του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS