ΑρχικήinetGoogle Safe Browsing προστατεύει 3 δις συσκευές

Google Safe Browsing προστατεύει 3 δις συσκευές

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπηρεσία Ασφαλούς περιήγησης (Google Safe Browsing), η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007, προστατεύει περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές. Ο αριθμός ξεπέρασε κατά πολύ τα 2 δισεκατομμύρια που δήλωσε η εταιρεία ότι προστάτευε τον Μάιο του 2016.

Η Ασφαλής περιήγηση παρέχει λίστες URL που περιέχουν περιεχόμενο κακόβουλου λογισμικού ή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) στα προγράμματα περιήγησης Chrome, Firefox και Safari, καθώς και σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP). Google Safe Browsing

Η υπηρεσία μπορεί επίσης να προσπελαστεί μέσω ενός δημόσιου API ή απευθείας, ελέγχοντας χειροκίνητα από αυτή τη διεύθυνση URL όποιο ιστότοπο θέλετε. Η Google έχει επεκτείνει την Ασφαλή περιήγηση στα διάφορα προϊόντα της με τα χρόνια, όπως το Android, τις διαφημίσεις, το Analytics, το Gmail, το Google Play κ.ο.κ.

Να αναφέρουμε ότι τις περισσότερες φορές, η Ασφαλής περιήγηση προστατεύει τους χρήστες χωρίς να τους εμποδίζει. Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν βλέπετε κάποια κακόβουλα αποτελέσματα αναζήτησης, εφαρμογές Android στο Google Play, αμφισβητήσιμα μηνύματα στο Gmail κλπ επειδή απλώς φιλτράρονται. Άλλες φορές, παρουσιάζετε μια παρενθετική ενέργεια, όπως αυτή που απεικονίζεται παρακάτω (σε κινητά):

Την παραπάνω εικόνα την βλέπετε σε σελίδες που προσπαθούν να σας κάνουν να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό ή να κατεβάσετε κάποιο άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό. Μπλοκάρονται αυτόματα στο Chrome, τον Firefox και το Safari, αν και μπορείτε να δείτε το site με μη αυτόματο τρόπο, αν το επιθυμείτε. Οι προγραμματιστές ιστού και οι προγραμματιστές εφαρμογών (όπως το Snapchat) ενσωματώνουν στις εφαρμογές τους το Google Safe Browsing για να ελέγχουν τις διευθύνσεις URL πριν παρουσιαστούν στους χρήστες τους.

Όσο για το AI, η Ασφαλής περιήγηση (Google Safe Browsing) χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση εδώ και πολλά χρόνια για την ανίχνευση διαφόρων τύπων απειλών.

Η Google δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα εξελιχθεί το project, αλλά σημείωσε ότι η υπηρεσία πρέπει να αντιμετωπίσει τον σημερινό “παγκόσμιο ιστό” και ότι η ομάδα “συνεχώς αξιολογεί και ενσωματώνει νέες προσεγγίσεις για τη βελτίωση της Ασφαλούς περιήγησης”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS