ΑρχικήinetiPhone X Τελικά είναι το smartphone του μέλλοντος;

iPhone X Τελικά είναι το smartphone του μέλλοντος;

Το iPhone X είναι τελικά εδώ, μετά από μήνες διαρροών, αντιφατικές φήμες και εικασίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να έχει ή να μην έχει η συσκευή. Έτσι έχουμε ένα επετειακό μοντέλο με μια οθόνη από άκρη σε άκρη αναγνώριση προσώπου και πολλά άλλα που μάλλον εντυπωσίασαν τον κόσμο.

Η Apple αναφέρει ότι το iPhone X είναι το smartphone του μέλλοντος. Στην αρχή της χθεσινής εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ανέφερε κάτι που έκανε πολλούς fanboys να γνέψουν καταφατικά: το iPhone εισήγαγε την “μια καινοτομία μετά την άλλη καινοτομία” βοηθώντας να αλλάξει τον κόσμο και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα.iPhone X

Δεν πρόκειται να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το επίπεδο καινοτομίας που δημιουργήθηκε από το iPhone που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία. Θα πρέπει να δούμε κάτι άλλο που αξίζει λίγο περισσότερη προσοχή.

Καινοτομία; Όχι και τόσο

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για αυτή την καινοτόμο προσέγγιση που επέλεξε ο Tim Cook να παρουσιάσει το iPhone X. Εντάξει, υπάρχουν λίγες μικρές εξαιρέσεις (όπως το νέο εντυπωσιακό chip), αλλά τα χαρακτηριστικά που φέρνει το iPhone X είναι ένα πακέτο που υπάρχει ήδη για πολλά χρόνια σε αντίπαλες συσκευές.
Η εκδήλωση παρουσίασης της συσκευής της Apple στηρίχτηκε και στο Face ID που είναι λίγο πολύ το Windows Hello για iOS.

Η Microsoft εισήγαγε τα Windows Hello στα δικά της Windows τηλέφωνα από τον Οκτώβριο του 2015 με το Lumia 950 XL και χθες ήρθε η Apple σχεδόν δύο χρόνια μετά να παρουσιάσει την αναγνώριση προσώπου στο iPhone X σαν μια πρωτοποριακή καινοτομία.

Πέρα ​​από τα λόγια όμως που έχει προετοιμάσει το τμήμα marketing της Apple για το iPhone X. Το Face ID είναι ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που είναι πολύ παρόμοιο με τα άλλα που χρησιμοποιούνται στο οικοσύστημα του Android και λειτουργεί λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο.

Το αστείο είναι ότι το αναγνωριστικό προσώπου της Apple έρχεται με τα ίδια σφάλματα που έχουμε δει πριν από δύο χρόνια στα Windows Hello. Το Lumia 950 XL, και το Windows Hello ήταν μάλλον αργό και μερικές φορές δεν μπορούσε να ανιχνεύει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, το Face ID απέτυχε για πρώτη φορά κατά την πρώτη δημόσια παρουσίαση, κάτι το οποίο δείχνει ότι παρόλο που ξεκίνησε 2 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του από την Microsoft, εξακολουθεί να πάσχει από τα ίδια ζητήματα.

Ας μιλήσουμε για την ασύρματη φόρτιση.

Η Apple περιγράφει την ασύρματη φόρτιση ως ένα χαρακτηριστικό που πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο εντελώς. Όμως υπάρχουν πολλοί που φορτίζουν τα τηλέφωνά τους ασύρματα για πολλά χρόνια ήδη.

Οι συσκευές Android το κάνουν ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι και πάλι, ας μην ξεγελιέστε από τα λόγια του marketing της Apple.

Η ασύρματη φόρτιση λειτουργεί με μια πλάκα φόρτισης, ακριβώς όπως και στις συσκευές Android, αλλά η Apple θα μπορούσε να την έχει κατασκευάσει με κάποιον άλλο τρόπο που θα άλλαζε εντελώς τη ζωή σας.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν δείξει ότι η Apple έχει σκεφτεί να αναπτύξει ένα ασύρματο σύστημα χρέωσης που θα λειτουργούσε σε όλη την αίθουσα και η συγκεκριμένη τεχνολογία εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2015. Δύο χρόνια μετά; Τίποτα…

Γρήγορη φόρτιση; Δεν αναφέρθηκε καν

Ενώ η συσκευή θα υποστηρίζει την γρήγορη φόρτιση, η εταιρεία δεν ανέφερε τίποτα γι ‘αυτό. Η γρήγορη φόρτιση ήρθε στο iPhone, αλλά λίγα χρόνια μετά την προσθήκη του χαρακτηριστικού στο Android.

Έτσι, ενώ η Apple αναφέρει ότι το iPhone X είναι με κάθε τρόπο η ζωντανή απόδειξη της καινοτομίας, δεν φαίνεται να είναι.

Η αφαίρεση του “home” είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό ήταν κάτι πραγματικά καινοτόμο,

Ένα βιαστικό προϊόν

Η Apple προσπάθησε να κρατήσει όλα τα παραπάνω που αφορούν το iPhone X μακριά από τα μάτια μας, αλλά υπάρχουν και οι μικρές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Οκτωβρίου 27 δείχνει ότι το iPhone X πάσχει πράγματι από ζητήματα προμήθειας και αυτά προκλήθηκαν καθώς η Apple περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένου στην οθόνη.

Επειδή το σχέδιο αυτό τελικά απέτυχε, η Apple ξεκίνησε την παραγωγή του iPhone X αργότερα από το συνηθισμένο και αυτό οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία της συσκευής.

Έτσι λοιπόν, το iPhone X φαίνεται να είναι ένα βιαστικό προϊόν του οποίου το επίπεδο καινοτομίας δεν δικαιολογεί την τόση υπερηφάνεια της Apple.

Φυσικά το iPhone X θα κάνει απίστευτες πωλήσεις…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS