ΑρχικήinetΈξι σπουδαίες, αλλά όχι πολύ γνωστές λειτουργίες του iPhone

Έξι σπουδαίες, αλλά όχι πολύ γνωστές λειτουργίες του iPhone

Τα iPhones αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς κινητές συσκευές στον κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν iPhone παγκοσμίως.

iPhone

Από τη στιγμή που το πρώτο μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στην αγορά, πολλοί αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για το καλύτερο smartphone που κυκλοφορεί. Βέβαια, γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν τα iPhones είναι καλύτερα από τις κινητές συσκευές Android, ωστόσο αποτελούν όντως μια πολύ καλή επιλογή. Ένας από τους λόγους που κάνει το iPhone αγαπητό είναι ο μακρύς κατάλογος των δυνατοτήτων που διαθέτει. Στην πραγματικότητα, αυτή η λίστα είναι τόσο μεγάλη που πολλοί παθιασμένοι χρήστες της μάρκας δεν γνωρίζουν καν κάποια από αυτά  τα χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία επισημαίνονται στη συνέχεια.

 

1 # Καταργήστε την εγγραφή σας από λίστες αλληλογραφίας  με ένα κλικ

Αυτό το χαρακτηριστικό αναμφίβολα θα σας δώσει την ευκαιρία να οργανώσετε καλύτερα το γραμματοκιβώτιό σας. Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από οποιαδήποτε ενοχλητική ή ανεπιθύμητη λίστα αλληλογραφίας, απλά κάντε κλικ στο e-mail. Βρείτε την επιλογή «Διαγραφή» που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πατήστε στο κείμενο και δεν θα λάβετε ξανά ηλεκτρονικά μηνύματα από τον συγκεκριμένο αποστολέα.

2 # Λήψη φωτογραφιών κατά την εγγραφή βίντεο

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν τα iPhones τους για να καταγράφουν ενδιαφέροντα γεγονότα, αλλά θέλουν επίσης να τραβήξουν και εικόνες. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη λήψη βίντεο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί λήψης. Μπορεί να έχετε μια φωτογραφία με χαμηλότερη ποιότητα από ό, τι συνήθως, αλλά ακόμα και αυτή η ποιότητα είναι εκπληκτική. Η κάμερα του iPhone αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του.

3 # Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του μεγεθυντικού φακού

Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικοί από εμάς δεν βλέπουν καλά. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εμφάνιση μικρότερων αντικειμένων στο iPhone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο στη συσκευή σας αντί να φορέσετε τα γυαλιά σας. Το τελευταίο iOS διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μεγέθυνσης που πιθανότατα θα σας βοηθήσει. Αυτή η λειτουργία βρίσκεται στην καρτέλα «Προσβασιμότητα». Πηγαίνετε εκεί και ενεργοποιείστε το μεγεθυντικό φακό. Όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί Home, θα παρατηρήσετε αυτό το νέο, χρήσιμο χαρακτηριστικό. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να κάνετε ζουμ και στις φωτογραφίες σας.

4 # Ορίστε ένα χρονικό όριο για τη χρήση του iPhone

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να βοηθήσει τους γονείς. Σίγουρα η ενασχόληση με μία κινητή συσκευή, αποτελεί κάτι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά. Η πολύωρη χρήση του κινητού όμως, δεν τους προσφέρει κανένα καλό. Με την επιλογή καθοδηγούμενης πρόσβασης, θα έχετε την ευκαιρία να περιορίσετε τον χρόνο που αυτά περνούν με το iPhone. Μπορείτε να ορίσετε ένα ακριβές χρονικό διάστημα, κατά το οποίο τα παιδιά σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό.

5 # Προσαρμογή αυτόματης διόρθωσης κειμένου(auto-correct)

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το πληκτρολόγιο «QuickType» που παρέχεται από την Apple είναι ένα από τα καλύτερα στην πρόβλεψη των λέξεων που προσπαθούν να πληκτρολογήσουν οι χρήστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το σύστημα θα βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, αλλά μερικές φορές  το χαρακτηριστικό της αυτόματης διόρθωσης καθιστά το έργο αυτό πιο δύσκολο. Αυτό είναι φυσικό επειδή το σύστημα αυτόματης αντικατάστασης λαμβάνει υπόψη τον μέσο όρο των ανθρώπων. Τα καλά νέα είναι ότι κάθε χρήστης iPhone μπορεί να προσαρμόσει αυτές τις προτάσεις. Μεταβείτε στις «Γενικές ρυθμίσεις» και επιλέξτε την επιλογή «Αντικατάστασης πληκτρολογίου / κειμένου». Εκεί μπορείτε να κάνετε αυτές τις τροποποιήσεις.

6 # Αφαίρεση των ανοικτών καρτελών περιήγησης με ένα κλικ

Αν είστε σαν τους περισσότερους χρήστες iPhone, τότε το «Safari» είναι πιθανώς το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το πρόγραμμα είναι γρήγορο και αξιόπιστο, αλλά όταν ανοίγονται πάρα πολλές καρτέλες μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Στους σύγχρονους ανθρώπους αρέσει το multitasking και γι ‘αυτό ανοίγουν πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης «Safari». Κλείνοντας τις καρτέλες μία προς μία μπορεί να είναι βαρετό, αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το κάνετε με ένα μόνο κλικ. Όταν χρησιμοποιείτε το «Safari», κάντε κλικ στα κουτάκια στη δεξιά γωνία και κρατήστε το κουτάκι «Done» για ένα δευτερόλεπτο για να κλείσετε όλες τις καρτέλες.

 

Ελπίζουμε αυτές οι λειτουργίες να σας κάνουν να σέβεστε το iPhone σας ακόμα περισσότερο!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS