ΑρχικήinetΤο FBI ψάχνει για hacker ο οποίος τρομοκρατεί λύκεια της Μοντάνα

Το FBI ψάχνει για hacker ο οποίος τρομοκρατεί λύκεια της Μοντάνα

Το FBI και η τοπική αστυνομία της Μοντάνα ψάχνουν για έναν hacker ο οποίος τρομοκρατεί τα τοπικά λύκεια για τις τελευταίες πέντε ημέρες, απειλώντας τις οικογένειες των μαθητών και τους δασκάλους.

hacker

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άγνωστος hacker παραβίασε τους servers του οργανισμού “επαρχιακά σχολεία Κολούμπια Φαλλς” από όπου έλαβε μια λίστα με αριθμούς τηλεφώνου για όλους τους μαθητές της περιφέρειας, τους εκπαιδευτικούς και τα επιτελικά στελέχη των σχολείων.

Η ημερομηνία της παραβίασης παραμένει άγνωστη, αλλά τοπικός Τύπος ανέφερε ότι από το βράδυ της Τετάρτης 13/9/2017, ο hacker έχει επικοινωνήσει με τα σχολεία και τις οικογένειες των μαθητών, εκτοξεύοντας διάφορες απειλές.

Και τα δύο σχολεία και η αστυνομία πιστεύουν ότι οι απειλές είναι αξιόπιστες. Ακυρώθηκαν τα μαθήματα την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία που αποτελούν μέρος του Columbia Falls School District. Ακυρώθηκαν επίσης όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια ποδοσφαίρου που ήταν να γίνουν την περασμένη εβδομάδα.

Το Σάββατο, η τοπική αστυνομία ζήτησε συγγνώμη για τη μη αναγνώριση του hacker και ανακοίνωσε ότι κάλεσε το FBI για βοήθεια. Εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία, επικαλούμενος έρευνα εν εξελίξει.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου να μην απαντάει σε οποιοδήποτε απειλητικό κείμενο ή μήνυμα e-mail που λαμβάνουν από άγνωστα πρόσωπα, και να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου αντ’αυτού. Μέχρι στιγμής όμως οι αστυνομικοί δεν έχουν δημοσιοποιήσει τη φύση των απειλών από τον hacker εναντίον των δασκάλων, των μαθητών και των οικογενειών τους. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ύποπτος δεν είναι από την περιοχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS