ΑρχικήinetΗ Google αγοράζει τμήμα της HTC για 1.1 δις δολάρια

Η Google αγοράζει τμήμα της HTC για 1.1 δις δολάρια

H Google σκοπεύει να αγοράσει ένα τμήμα της HTC που εργάστηκε για τις Pixel και Pixel XL συσκευές για το ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.HTC

Η Pixel σειρά αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για την Google και όπως είναι λογικό η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει τα δικά της τηλέφωνα χωρίς την βοήθεια κάποιας τρίτης κατασκευαστικής εταιρείας. Να σημειώσουμε όμως ότι με τα σημερινά δεδομένα, η Google παρά τα πολλά λεφτά που διαθέτει υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Πολλοί πίστευαν ότι η Google θα εξαγοράσει την HTC καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει όλες τις συναλλαγές μετοχών. Απ’ ότι φαίνεται όμως η Google δεν χρειάζεται όλη την εταιρεία αλλά μόνο τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτή.

Η Google αποφάσισε να αγοράσει την ομάδα “Powered by HTC” η οποία εργάστηκε για την κατασκευή των συσκευών Pixel και Pixel 2. Συνολικά, περίπου 2.000 εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από την HTC στην Google. Από την μια αυτή η κίνηση μας φαίνεται λίγο περίεργη αλλά από την άλλη η τακτική αυτή εφαρμόζεται τακτικά στον αθλητικό τομέα.

To καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι η HTC θα συνεχίσει να κατασκευάζει την σειρά ναυαρχίδων της και η Google έκανε μια μη αποκλειστική συμφωνία άδειας χρήσης για διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η HTC αναφέρθηκε επίσης στην  επιχείρηση εικονικής πραγματικότητας VIVE η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Valve τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί από αυτή την συνεργασία.

Πάντως, παρά το καλό όνομα και την επιτυχία των προηγούμενων συσκευών τους, η HTC περνούσε μια δύσκολη περίοδο οπότε ελπίζουμε η συμφωνία αυτή να της αποφέρει πολλά μετρητά χωρίς να χάσει την ανεξαρτησία της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS