ΑρχικήinetΤο PlayStation 4 DualShock Controller υποστηρίζεται από Fedora Linux

Το PlayStation 4 DualShock Controller υποστηρίζεται από Fedora Linux

Ο προγραμματιστής του GNOME, Bastien Nocera, μιλά στο τελευταίο του post για τις βελτιώσεις που κατάφερε να υλοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες στο Bluetooth του λειτουργικού συστήματος Fedora Linux. Fedora Linux

Τα patches που υπέβαλε ο προγραμματιστής στα Bluetooth πακέτα της τελευταίας έκδοσης Fedora Linux υπόσχονται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίον τα PlayStation 3 DualShock controllers είναι ρυθμισμένα στο περιβάλλον εργασίας GNOME.

Μέχρι τώρα, για να εγκαταστήσεις ένα DualShock 3 controller, έπρεπε να το συνδέσεις μέσω USB, στη συνέχεια να το αποσυνδέσεις και αν πατήσεις το πλήκτρο “P” στο joypad το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου για να επιβεβαιώσεις τη σύνδεση Bluetooth. Αυτή η μέθοδος όμως έχει κάποιες ιδιορρυθμίες.

Συγκεκριμένα, εάν προσπαθήσεις να φορτίσεις μόνο ένα joypad, τότε θα ξεχάσει την αρχική κονσόλα και θα χρειαστεί να την συνδέσεις ξανά. Αν πάλι δεν είχες ανοιχτό το Bluetooth πάνελ όταν προσπάθησες να το χρησιμοποιήσεις ασύρματα σίγουρα δεν δούλεψε.

Με τα patches του Bastien Nocera είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να εγκαταστήσεις ένα χειριστήριο DualShock. Απλά ανοίγεις το πίνακα Bluetooth στο GNOME Settings, συνδέεις το χειριστήριο μέσω USB και κάνεις κλικ στο “Allow” για να επιβεβαιώσεις την σύνδεση Bluetooth.

Φυσικά, αν απλά θέλεις να φορτίσεις το χειριστήριο μέσω του υπολογιστή σου, απλώς αγνοείς το μήνυμα σύνδεσης Bluetooth. Τα καλά νέα είναι ότι με αυτή τη μέθοδο μπορείς πλέον να συνδέσεις και Sony PlayStation 4 DualShock 4 controller.

Ο προγραμματιστής μίλησε επίσης για την κακόφημη ευπάθεια BlueBorne που θέτει σε κίνδυνο δισεκατομμύρια συσκευές Bluetooth, υποδεικνύοντας μια νέα μέθοδο ασφαλείας που κλειδώνει το πρόγραμμα η οποίο θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση του Fedora Fedora 27.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS