ΑρχικήinetΗ απενεργοποίηση Wi-Fi και Bluetooth στα IOS έγινε πιο δύσκολη

Η απενεργοποίηση Wi-Fi και Bluetooth στα IOS έγινε πιο δύσκολη

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να απενεργοποιείτε το Bluetooth σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Φαίνεται όμως ότι το iOS 11 έκανε αυτή τη διαδικασία πιο πολύπλοκη!

Bluetooth

Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth ήταν πολύ απλή. Γινόταν με μια μετακίνηση προς τα πάνω και το πάτημα δύο κουμπιών στον πίνακα ελέγχου. Αυτά τα κουμπιά εξακολουθούν να υπάρχουν στο νέο και βελτιωμένο (αλλά ελαφρώς πιο πολύπλοκο), Κέντρο Ελέγχου του λειτουργικού iOS, αλλά το πάτημά τους δεν αρκεί  για να απενεργοποιηθούν πλήρως οι λειτουργίες τους.

Αντ ‘αυτού, σταματάει τη σύνδεση του τηλεφώνου σας από τις υπάρχουσες συνδέσεις Bluetooth και Wi-Fi.

Οι λειτουργίες μπορεί να ενεργοποιηθούν πάλι από μόνες τους πριν περάσει πολλή ώρα. Και οι δύο θα ενεργοποιηθούν ξανά στις 5 π.μ., ενώ το Wi-Fi θα επανέλθει μόλις μετακινηθείτε σε μια νέα τοποθεσία!

Εάν αυτό σας τρομάζει, ηρεμήστε: Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε (πραγματικά) με τον παλιό τρόπο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Wi-Fi και Ρυθμίσεις> Bluetooth για να απενεργοποιήσετε πλήρως τις λειτουργίες τους.

Φαίνεται ότι αυτό ταιριάζει με την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η Apple τα τελευταία χρόνια. Η έμφαση που δίνει η Apple σε ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο προϊόντων και στην αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ συσκευών αυξάνεται συνεχώς, επομένως είναι λογικό να σας ενθαρρύνει να διατηρείτε το Wi-Fi και το Bluetooth (και κατά συνέπεια το Airdrop, το Airplay, τις Υπηρεσίες τοποθεσίας και όλα τα σχετικά) ενεργοποιημένα.

Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να γνωρίζετε ποιες λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες στη συσκευή σας. Έχουμε μάθει ότι κάποιο ελάττωμα στο Bluetooth μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόσβαση χάκερ στη συσκευή σας. Επιπλέον όταν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο, μπορεί να εισβάλουν χάκερς και να δουν σε ποια δίκτυα έχετε συνδεθεί και να μπορούν πιο εύκολα να σας εξαπατήσουν. Η μετάβαση στις ρυθμίσεις σας θα πάρει μερικά δευτερόλεπτα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS