ΑρχικήHow To10 τρόποι για να αυξήσετε τη ζωή μπαταρίας στο Android

10 τρόποι για να αυξήσετε τη ζωή μπαταρίας στο Android

μπαταρίας

Το Android σας είναι το αντικείμενο με το οποίο περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Έχει γίνει όλο και πιο ισχυρό με τα χρόνια και έχει επιτύχει δυνατότητες επεξεργασίας που ισοδυναμούν με επιτραπέζιους υπολογιστές. Αλλά το μόνο στο οποίο πάσχει είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η λύση για τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας Android είναι μέσω χειρισμών από πλευράς λογισμικού.

  1. Ελαχιστοποιήστε τις δονήσεις και την απτική ανάδραση

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Ήχος. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την δόνηση στην αφή και σε άλλες επιλογές, αν δεν σας χρειάζεται. Οι προσαρμοσμένες εφαρμογές πληκτρολογίου παρέχουν επιπλέον ρυθμίσεις για να απενεργοποιείτε τη δόνηση κατά την πληκτρολόγηση.

  1. Βελτιστοποίηση οθόνης

Η οθόνη καταναλώνει μεγάλο μέρος της ενέργειας της μπαταρίας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Εμφάνιση. Εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε την Φωτεινότητα καθώς απομυζά την μπαταρία. Η διατήρηση της προσαρμοσμένης φωτεινότητας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ρυθμίστε την επιλογή αναστολής σε ένα λεπτό ή λιγότερο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος που η οθόνη παραμένει αναμμένη αφού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό και έτσι εξοικονομείτε μπαταρία. Χρησιμοποιήστε σκούρα ταπετσαρία και σκοτεινό θέμα ή νυχτερινή λειτουργία αν είναι δυνατόν. Πολλές εφαρμογές διαθέτουν επίσης επιλογή νυχτερινής λειτουργίας σε αυτές. Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας, είναι καλό και για τα μάτια σας. Εάν έχετε την επιλογή “Proximity Wake”, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  1. Απενεργοποιήστε τα animation

Τα animation είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να χειριστείτε τα animation, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο “Developer option” στις Ρυθμίσεις σας. Μεταβείτε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας. Εάν δεν βρείτε το Developer option, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Σχετικά με το τηλέφωνο και πατήστε μερικές φορές πάνω στο «Δημιουργία αριθμού». Πηγαίνετε πίσω στις Ρυθμίσεις και θα βρείτε το ‘Developer option’. Πατήστε πάνω του και εκεί θα βρείτε τρεις επιλογές: Window animation scale ‘, ‘Transition animation scale’ και ‘Animator duration scale.’ Απενεργοποιήστε τα και θα δείτε μια σημαντική αλλαγή στις επιδόσεις και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  1. Απενεργοποιήστε τις ασύρματες υπηρεσίες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε

Απενεργοποιήστε το WiFi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, ενεργοποιήστε το GPS μόνο όταν απαιτείται και απενεργοποιήστε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Όταν ταξιδεύετε για πολλές ώρες, το κινητό σας θα αλλάζει συνεχώς τον σταθμό βάσης από τον οποίο λαμβάνει σήμα, με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποφόρτιση της μπαταρίας. Οπότε, χρησιμοποιήστε το σε λειτουργία πτήσης αν δεν αναμένετε κλήσεις και θέλετε να ακούτε μουσική για πολλές ώρες.

  1. Απενεργοποιήστε τα δεδομένα αυτόματου συγχρονισμού και background

Διάφορες διαδικασίες συγχρονισμού εκτελούνται στο background του κινητού και επομένως καταναλώνουν μπαταρία. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Λογαριασμοί. Βρείτε τις υπηρεσίες συγχρονισμού στους λογαριασμούς σας και απενεργοποιήστε τις περιττές. Πολλές εφαρμογές συνεχίζουν να καταναλώνουν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ εκτελούνται στο παρασκήνιο, πράγμα το οποίο με τη σειρά του βλάπτει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις >> Χρήση δεδομένων, κάντε κλικ σε εφαρμογές που δεν χρειάζεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο και κάντε κλικ στο ‘Περιορισμός δεδομένων εφαρμογών background’ για να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων φόντου όταν δεν χρησιμοποιείται.

  1. Διαγράψτε πρόσφατες εφαρμογές και χρησιμοποιήστε λιγότερα γραφικά στοιχεία

Κλείστε μια εφαρμογή μόλις τελειώσετε με αυτήν ή αλλιώς θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο. Πατώντας μόνο το κουμπί “πίσω” ενδέχεται να μην τερματιστεί η εφαρμογή. Συνεχίστε να καθαρίζετε συχνά το πλαίσιο “πρόσφατα”. Τα γραφικά στοιχεία που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη ενημερώνονται συνεχώς για την εμφάνιση νέου περιεχομένου. Έτσι, για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κρατήστε τα widget σας στο ελάχιστο.

  1. Βελτιστοποίησης εφαρμογών Google

Ο Google Assistant είναι μια εκπληκτική υπηρεσία, αλλά η λειτουργία αναγνώρισης φωνής μπορεί να συνεχίσει να ανιχνεύει το ‘OK Google’ και επομένως μειώνει πολύ την μπαταρία σας. Εάν δεν είστε συχνός χρήστης του Google Assistant, η απενεργοποίηση είναι μια καλή επιλογή. Μεταβείτε στην εφαρμογή Google, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις >> Φωνή >> Ανίχνευση “OK Google” και από εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  1. Διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας

Κρατείστε μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά. Η διατήρηση πάρα πολλών εφαρμογών μπορεί να επιβραδύνει το τηλέφωνό σας και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορείτε να δείτε πόση μπαταρία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή, πηγαίνοντας στο Settings> Battery. Καταργήστε την εγκατάσταση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερη μπαταρία. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση lite των εφαρμογών  που χρειάζεστε.

  1. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για τις εφαρμογές

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Ειδοποίηση. Απενεργοποιήστε την ειδοποίηση για μια εφαρμογή κάνοντας κλικ σε αυτήν και επιλέγοντας «Αποκλεισμός όλων». Αυτό θα σταματήσει τον επεξεργαστή από το να ελέγχει το app κάθε τόσο, καθιστώντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας μεγαλύτερη.

  1. Χρησιμοποιήστε το Greenify

Το Greenify, εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας σας οδηγώντας τις εφαρμογές σε ένα είδος λειτουργίας “αδρανοποίησης”. Όχι μόνο σταματάει την εκτέλεση μιας εφαρμογής στο background, αλλά επίσης αποτρέπει την εκκίνηση της εφαρμογής μέχρι να την ανοίξετε ξανά. Απλώς επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αδρανοποιήσετε και παρατηρήστε αύξηση της διάρκειας ζωής και τηn απόδοση της μπαταρίας σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS