ΑρχικήinetOpera: Το πρώτο browser με υποστήριξη βίντεο 360-Degree με VR

Opera: Το πρώτο browser με υποστήριξη βίντεο 360-Degree με VR

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Opera που κυκλοφόρησε σήμερα για Linux, Mac και Windows έρχεται με τη δυνατότητα VR 360 player που κάνει το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium το πρώτο που υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών σε VR headsets.Opera

Σχεδιασμένο να είναι συμβατό με δημοφιλή headsets όπως Oculus Rift ή HTC Vive, το νέο  VR 360 player είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορεί αυτόματα να ανιχνεύσει ένα εγκατεστημένο VR headset που υποστηρίζει OpenVR SDK και API της Valve. Φυσικά υποστηρίζει και άλλες συσκευές με δυνατότητα OpenVR.

«Όταν ένας χρήστης περιηγηθεί σε ένα βίντεο, στο επάνω μέρος της οθόνης θα εμφανίζεται η ένδειξη ‘Watch in VR’. Με ένα απλό κλικ λοιπόν μπαίνει στον κόσμο των 360-degree!» εξηγεί ο Andrzej Czarnecki, Product Manager στην Opera.

Η Opera εξηγεί ότι δημιούργησε το VR playback απευθείας στον web browser λόγω της περιορισμένης υποστήριξης λογισμικού, γεγονός που δεν επέτρεπε στους χρήστες να απολαύσουν την VR εμπειρία. Πλέον, η νέα λειτουργικότητα που αναπτύχθηκε στην τελευταία έκδοση του Opera 49 επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν VR βίντεο όπως πρέπει.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα λειτουργία VR στο Opera αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για πολλούς ιδιοκτήτες VR headset εφόσον δεν χρειάζεται πλέον να κατεβάζουν τα βίντεο και να τα παρακολουθούν από μια τρίτη εφαρμογή.  Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να εγκαταστήσουν το Opera 49, να συνδέσουν το headset εικονικής πραγματικότητας και να απολαύσουν το VR περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένων των 360 μοιρών βίντεο.

Να σημειώσουμε ότι το VR player υποστηρίζει 2D και 180 μοιρών βίντεο εάν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο VR.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS