ΑρχικήinetA11 Bionic: Ο επεξεργαστής του iPhone 8 είναι ο πιο ισχυρός της...

A11 Bionic: Ο επεξεργαστής του iPhone 8 είναι ο πιο ισχυρός της αγοράς;

To νέο iPhone 8 έρχεται με επεξεργαστή A11 Bionic και σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks φαίνεται να είναι πιο ισχυρός από οποιονδήποτε άλλο επεξεργαστή που διατίθεται στα Android επί του παρόντος.A11 Bionic

Πλέον, αν και μιλάμε για μικρές συσκευές απαιτούμε από αυτές όλο και μεγαλύτερη δύναμη επεξεργασίας. Από την άλλη όμως, έχουμε και το όριο της μπαταρίας το οποίο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ της ισχύος επεξεργασίας και της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι επεξεργαστές των κινητών συσκευών δεν προσφέρουν μεγάλες διαφορές στην απόδοση από την μια γενιά στην άλλη.

Ο A11 Bionic επεξεργαστής, όμως, του iPhone 8 φαίνεται να έσπασε αυτό το αδιέξοδο εφόσον είναι πολύ πιο ισχυρός από την προηγούμενη γενιά και από οποιαδήποτε συσκευή Android κυκλοφορεί σήμερα.

Ουσιαστικά, αυτό που έδειξαν οι νέες έρευνες είναι ότι η Apple κατόρθωσε να συνδυάσει αύξηση ισχύος και σωστή διαχείριση μπαταρίας. Οι τελευταίοι επεξεργαστές Snapdragon που τροφοδοτούν τις Android συσκευές φαίνεται να είναι ανεπαρκείς οπότε η Qualcomm πρέπει να εντείνει το παιχνίδι της.

Και εδώ δημιουργείτε το ερώτημα: Τι έκανε περισσότερο η Apple;

Μήπως η Apple βελτίωσε το hardware για να αποδίδουν καλύτερα οι συσκευές στα benchmarks ή μήπως η εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει έναν επεξεργαστή δύο φορές πιο γρήγορο από κάθε άλλον της αγοράς;

Στην ερώτηση αυτή θα δοθεί απάντηση όταν οι καταναλωτές λάβουν στα χέρια τους το iPhone 8 και δοκιμάσουν τις αντοχές της συσκευής σε πραγματικές δοκιμασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε να η Apple ρίχνει στάχτη στα μάτια ή όντως οι επεξεργαστές της είναι τόσο καλοί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS