ΑρχικήinetHackers κλειδώνουν Mac και iPhone συσκευές μέσω του iCloud!

Hackers κλειδώνουν Mac και iPhone συσκευές μέσω του iCloud!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, hackers μπορούν εξ αποστάσεως να κλειδώνουν τις Mac και iPhone συσκευές χρησιμοποιώντας το “Find My iPhone” του iCloud με στόχο την απόσπαση χρημάτων.iCloud

Αρκετοί χρήστες Mac έχουν αναφέρει αυτή την εβδομάδα στους Twitter λογαριασμούς τους ότι οι υπολογιστές τους έχουν κλειδωθεί και στην οθόνη βλέπουν ένα μήνυμα που τους ζητάει να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό σε Bitcoins αν επιθυμούν να λάβουν τον κωδικό ξεκλειδώματος της συσκευής.

Πως συνέβη όμως αυτό; Απ’ ότι φαίνεται αιτία αποτελεί κάποια από τις πρόσφατες παραβιάσεις (π.χ. Equifax hack) που εξέθεσε σε κίνδυνο τους κωδικούς πρόσβασης και τα emails εκατομμυρίων χρηστών. Όσοι λοιπόν κατάφεραν να λάβουν στα χέρια τους αυτά τα πειστήρια μπορούν να συνδεθούν στο iCloud και απομακρυσμένα να κλειδώσουν τη Mac ή iPhone συσκευή σας.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι παρόλο που μπορεί να έχετε ενεργοποιημένο το two-factor authentication, οι hackers κάνοντας κλικ στη λειτουργία “Find My iPhone” μπορούν να παρακάμψουν αυτό το μέτρο ασφάλειας και να κλειδώσουν την συσκευή σας.

Τι κάνετε λοιπόν για να φυλαχθείτε;

Αρχικά, στο iPhone απενεργοποιήστε την λειτουργία Find My iPhone μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και εισάγοντας το κωδικό πρόσβασης σας. Στο Mac απενεργοποιήστε την από το System Preferences.

Το δεύτερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον iCloud λογαριασμό σας και συνεπώς την iPhone και Mac συσκευή σας είναι να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σας. Δημιουργήστε ένα νέο, πιο μεγάλο και πιο δύσκολο αυτή τη φορά.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Stay safe!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS