ΑρχικήinetRansomware ζητά γυμνές φωτογραφίες για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή σας

Ransomware ζητά γυμνές φωτογραφίες για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή σας

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι οι ransomware είχαν σαν απώτερο σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, ως αντάλλαγμα για να ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή του θύματός τους, ένα είδος λύτρων. Αλλά, φαίνεται πως τώρα υπάρχουν ορισμένα είδη ransomware τα οποία, αντί για χρήματα ή bitcoin, θέλουν κάτι άλλο.

υπολογιστή

Την Πέμπτη, οι ερευνητές του MalwareHunterTeam βρήκαν ένα κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται nRansomware. Αυτό που είναι διαφορετικό σχετικά με αυτό το ransomware είναι ότι ζητάει γυμνές φωτογραφίες του θύματος ως αντάλλαγμα! Ένα screenshot του ransomware δημοσιεύτηκε στο Twiter από τους ερευνητές, σύμφωνα με το Motherboard.

“Ο υπολογιστής σας έχει κλειδωθεί. Μπορείτε να το ξεκλειδώσετε μόνο με τον ειδικό κωδικό ξεκλειδώματος “, λέει το μήνυμα στο screenshot.

Το θύμα πρέπει να στείλει ένα email στους εισβολείς, στο οποίο να συμπεριλαμβάνονται δέκα γυμνές φωτογραφίες του. Οι επιτιθέμενοι θα επαληθεύσουν ότι οι εικόνες ανήκουν στο θύμα και θα του παρέχουν τον κωδικό ξεκλειδώματος χωρίς να ζητήσουν επιπλέον χρήματα.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι επιτιθέμενοι θα πουλήσουν αυτές τις φωτογραφίες στον deep web (που μάλλον θα έπρεπε να είναι το dark web). Ο αριθμός των ατόμων που έχουν πέσει θύματα του ιού δεν είναι ακόμη γνωστός.

Το malware εξαπλώνεται με τη μορφή ενός εκτελέσιμου αρχείου που ονομάζεται nRansom.exe το οποίο έχει επισημανθεί ως “κακόβουλο” από διάφορα εργαλεία προστασίας από ιούς, όπως VirusTotal και Hybrid Analysis. Οπότε φαίνεται ότι το συγκεκριμένο ransomware μπορεί να μην είναι μια ακόμα φάρσα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το ransomware δεν κρυπτογραφεί τα αρχεία του υπολογιστή και είναι απλά ένα screen locker, εισάγει την πιθανότητα το όλο θέμα να είναι στην ουσία μία κακόγουστη φάρσα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι ερευνητές δεν έχουν βρει κανέναν χρήστη που έχει μολυνθεί από τον nRansomware.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να κλέψουν γυμνές φωτογραφίες ανθρώπων. Το έχουν κάνει μέσω webcams, ενώ κλέβουν δεδομένα και από τους δίσκους του cloud.

Έως ότου λοιπόν επαληθευτεί το καταπόσο αυτός ο νέος ιός είναι αληθινός, καλό θα ήταν να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τα αρχεία που ανοίγουμε και τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS