ΑρχικήinetAndroid: 9 χρόνια επιτυχίας και συνεχίζει ακάθεκτο!

Android: 9 χρόνια επιτυχίας και συνεχίζει ακάθεκτο!

To λειτουργικό σύστημα Android μόλις έκλεισε 9 χρόνια λαμπρής πορείας και συνεχίζει ακάθεκτο.Android

Όταν η Google ξεκίνησε το Android στις 28 Σεπτεμβρίου 2008, έδειχνε πολλά υποσχόμενο αλλά ήταν ακόμα ένας νέος παίκτης στην αγορά οπότε ήταν και δύσκολο να ποντάρεις στην επιτυχία του. Να σημειώσουμε ότι η Google κατά την διάρκεια της πορείας της επέλεγε να τερματίσει πολλά από τα project που ξεκινούσε, άρα τυχεροί είμαστε που το Android δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη.

Τα ένατα γενέθλια έρχονται μετά την κυκλοφορία του Αndroid 8.0 “Oreo,” γεγονός που μας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν ήταν όλα φυσιολογικά με τα Android.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Αndroid είναι εγκατεστημένο περίπου στο 65% των υφιστάμενων κινητών συσκευών. Πιο αισιόδοξες μετρήσεις βέβαια έχουν δείξει ότι το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85% ή και περισσότερο.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, η επικράτηση του Android στην αγορά είναι αμφισβητήσιμη. Δεδομένου ότι καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Η Google κατάφερε να διατηρήσει το Αndroid στην κορυφή με τις σταθερές ετήσιες κυκλοφορίες του, κάτι που αποτελεί δύσκολο έργο. Η εργασία πάνω σε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αδύνατη για πολλές εταιρείες αλλά η Google κατάφερε να θυσιάσει αρκετά κονδύλια για αυτό.

Προς το παρόν, το Αndroid βρίσκεται σε σταθερό ρυθμό και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το status quo θα αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή σύντομα. Το Android 9.0 αναμένεται τον επόμενο χρόνο με τις διαδικασίες ανάπτυξης να έχουν ήδη ξεκινήσει. Αν λοιπόν δεν συμβεί κάποια επαναστατική αλλαγή από άλλο λειτουργικό σύστημα στο μέλλον το Αndroid θα παραμείνει στη κορυφή για αρκετό καιρό ακόμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS