ΑρχικήinetΤο επόμενο GPS σας θα μπορούσε να είναι απόλυτα ακριβές

Το επόμενο GPS σας θα μπορούσε να είναι απόλυτα ακριβές

Έχετε κουραστεί από τον οδηγό σας, που δεν ξέρει ακριβώς πού βρίσκεστε; Ένα νέο τρισδιάστατο chip GPS θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος – όλα καταναλώνοντας το ήμισυ της ισχύος των chips.

GPS

Το chip της Broadcom BCM47755 θα επιτρέψει στα smartphones να είναι ακριβή εντός 30 εκατοστών, ανέφερε η εταιρεία σε συνέδριο στο Portland, σύμφωνα με το IEEE Spectrum. Αυτό συγκρίνεται με το ισχύον πρότυπο των 3 έως 5 μέτρων, ανέφερε η εταιρεία. Η Broadcom είπε επίσης ότι το BCM47755 θα είναι πιο αποτελεσματικό στις πόλεις, από ότι τα παλαιότερα chip.

Το chip έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό μερικών smartphones που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις αναφορές του IEEE Spectrum, αλλά η Broadcom δεν έχει αποκαλύψει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η αυξημένη ακρίβεια του BCM47755 οφείλεται στη χρήση ενός πιο σύνθετου δορυφορικού σήματος, που μεταδίδεται μόνο από τη νεότερη γενιά δορυφόρων. Όλα τα παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης (GNSS) εκπέμπουν αυτήν τη στιγμή τη θέση τους με σήμα που ονομάζεται L1. Τα νέα συστήματα μεταδίδουν, επιπλέον, ένα πιο πολύπλοκο και ακριβές σήμα που ονομάζεται L5.

Το BCM47755 είναι το πρώτο chip μαζικής αγοράς, που χρησιμοποιεί και τα δύο σήματα για να προσανατολιστεί. Κλειδώνει σε δορυφόρους με L1 και στη συνέχεια βελτιώνει τη θέση του με L5.

Το L5 είναι επίσης λιγότερο ευάλωτο στη στρέβλωση, αποκρύπτοντας τα κτίρια και άλλα εμπόδια, πράγμα που σημαίνει ότι το σήμα παραμένει στο αστικό περιβάλλον.

Η Broadcom είναι η πρώτη που κυκλοφορεί ένα chip με αυτό το δυναμικό. Η Ινδική Ένωση Διαστημικής Έρευνας εξέδωσε το GAGAN τον Σεπτέμβριο για να εξορθολογίσει τα συστήματα GPS, αλλά μόνο για αεροπλάνα. Και μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία που ονομάζεται Sapcorda, που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο, έχει ως στόχο να παρέχει ακρίβεια GPS σε εκατοστόμετρα, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλύψει κάποιο προϊόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS