ΑρχικήinetΗ Google καταργεί το Smart NFC Unlock από το Android χωρίς καμία...

Η Google καταργεί το Smart NFC Unlock από το Android χωρίς καμία προειδοποίηση ή εξήγηση

Η Google καταργεί τη λειτουργία NFC Smart Unlock από το Android μόνο για άτομα που είναι κάνουν νέα σύνδεση.

Δεν είναι ασυνήθιστο για την Google το να καταργεί λειτουργίες από το Android. Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη πολλές φορές όταν έφτασε η ώρα να αποκατασταθεί ή να αποσυρθεί κάποια τεχνολογία που δεν σχετίζεται πλέον με την τρέχουσα γενιά χρηστών.

Η κατάργηση του NFC Smart Unlock για νέες συνδέσεις είναι μια περίεργη απόφαση επειδή δεν ταιριάζει πραγματικά με το καθιερωμένο μοτίβο. Δεν ήταν μια παλιά τεχνολογία, είναι ακόμα μια σχετικά νέα προσθήκη και είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι χρήστες να μην γνώριζαν καν ότι υπήρχε.

Η λειτουργία επέτρεψε στα τηλέφωνα να λειτουργούν ως ένα πραγματικό διακριτικό ασφαλείας βάσει της τεχνολογίας NFC, καταργώντας την ανάγκη για μια συσκευή τρίτου κατασκευαστή.

Το γεγονός ότι η Google καταργεί το NFC Smart Unlock δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα. Είναι το προϊόν τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, αλλά καλό θα ήταν να δίνουν και κάποια εξήγηση στους χρήστες για τους λόγους της κατάργησης.

Ένας χρήστης του Reddit έχει συγκεντρώσει μια περιεκτική περιγραφή του προβλήματος, αλλά τα πιθανά κίνητρα για την απόφαση είναι ακόμη ασαφή. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το NFC Smart Unlock δεν είναι πλέον διαθέσιμο για άτομα που θα κάνουν τώρα σύνδεση στο Android, αλλά οι χρήστες που είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Οι προγραμματιστές δεν έχουν ακόμη πει γιατί αυτή η λειτουργία δεν είναι πλέον διαθέσιμη και μόλις αναφέρθηκε σε μια αναφορά από το Google Issue Tracker: “Η δυνατότητα SmartLock NFC έχει καταργηθεί για νέους χρήστες. Εάν δεν είστε ήδη χρήστες NFC, δεν θα βλέπετε αυτή την επιλογή.”

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το NFC Smart Unlock έχει κάποιο είδος ευπάθειας το οποίο δεν μπορεί να επιδιορθωθεί αμέσως μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού και η πιο εύκολη λύση είναι απλά να αφαιρεθεί. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, είναι πιθανό ότι θα δούμε κάτι παρόμοιο που θα φτάσει στο εγγύς μέλλον για να την αντικαταστήσει.

NFC

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS