ΑρχικήinetΔωρητές αίματος μπορούν τώρα να βρεθούν μέσω Facebook

Δωρητές αίματος μπορούν τώρα να βρεθούν μέσω Facebook

Το Facebook δημιουργεί ένα νέο χαρακτηριστικό, προκειμένου να βοηθήσει τους δωρητές αίματος και τους ανθρώπους που χρειάζονται αίμα στην Ινδία να έρθουν σε επαφή.

δωρητές

Την 1η Οκτωβρίου, την εθνική ημέρα δωρητών αίματος στην Ινδία, το Facebook θα αρχίσει να ωθεί τους χρήστες να εγγραφούν ως αιμοδότες. Οι άνθρωποι θα δουν την προτροπή στα χρονολόγιά τους και θα μπορούν να επισημανθούν ως δωρητές στα προφίλ τους και να επιλέξουν να το μοιραστούν με φίλους.

Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, θα επιτρέψει σε άτομα ή οργανισμούς που αναζητούν αίμα να δημιουργούν posts για να το ζητήσουν. Τα post μπορεί να στοχεύουν σε ορισμένες περιοχές, έτσι θα προωθείται μια ειδοποίηση στους δωρητές που είναι πιο κοντά σε αυτόν που αναζητά αίμα.

Όταν οι δωρητές αποδέχονται το αίτημα, οι οργανώσεις θα μπορούν να τους προσεγγίσουν ιδιωτικά μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή μέσω των πλατφορμών Messenger και WhatsApp του Facebook.

Το Facebook λέει ότι αυτό το χαρακτηριστικό εξυπηρετεί μια πραγματική ανάγκη. Η Ινδία αντιμετωπίζει έλλειψη αίματος, καθώς έχει περίπου 10% λιγότερη δωρεά από ό, τι χρειάζεται. Περισσότερες από 38.000 δωρεές χρειάζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση του ελλείμματος, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται.

“Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κυριολεκτικά χιλιάδες φορές την εβδομάδα για να αναζητήσουν αιμοδότες”, δήλωσε στο CNN ο Hema Budaraju, διευθυντής προϊόντος στο Facebook.

Το χαρακτηριστικό θα παρουσιαστεί πρώτα στις εφαρμογές Android και στην έκδοση του mobile web, που είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους οι περισσότεροι Ινδοί αλληλεπιδρούν με το Facebook.

Το Facebook καλεί ανθρώπους στην Ινδία να πάνε στο facebook.com/donateblood για να εγγραφούν για αυτό τον καλό σκοπό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS