ΑρχικήinetΔείτε σε βίντεο 360 μοιρών το διαστημικό περίπατο στον ISS

Δείτε σε βίντεο 360 μοιρών το διαστημικό περίπατο στον ISS

Το πλήρωμα του ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) ανέβασε στο Youtube τον πρώτο διαστημικό περίπατο σε βίντεο 360 μοιρών.

ISS

Η αρχή είχε γίνει από τον περασμένο Ιούλιο, όπου οι αστροναύτες είχαν ανεβάσει αρκετά βίντεο που χαρτογραφούσαν εσωτερικά ολόκληρο τον σταθμό ISS, που μπορείτε να τα δείτε από το Google Streetview. Σήμερα, το πλήρωμα ανέβασε τον πρώτο διαστημικό περίπατο σε βίντεο 360 μοιρών.

Το βίντεο έγινε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos σε συνεργασία με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT. Δείχνει τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ρεϊζάνσκι και Φιοντόρ Γιουρτσίχιν στην εκτέλεση έργων συντήρησης του σταθμού και στην αποστολή τριών νανο-δορυφόρων στο διάστημα κατά τον 7,5 ωρών διαστημικό περίπατο που έγινε τον Αύγουστο. Τους τρεις νανο-δορυφόρους κυριολεκτικά τους δρομολογούν με το χέρι!!. Δύο από αυτούς, που ονομάζονται Τανιούσα, δημιουργήθηκαν από μαθητές στο Κουρσκ. Και ο τρίτος, ο Τομσκ-TΠU 120 από την πόλη του Τομσκ, και μεταδίδουν πολύγλωσσα μηνύματα που αν είστε ερασιτέχνες λάτρεις του ραδιοφώνου μπορείτε να ακούσετε στις συχνότητες 437,025 MHz και 437,05 MHz.

Το βίντεο καταγράφει τα κοσμοναύτες πετώντας τους τρεις μικροσκοπικούς δορυφόρους σε τροχιά, επιτρέποντάς τους να περιστραφούν γύρω από την Γη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS