ΑρχικήinetΌχι η Apple δεν επιβραδύνει τα iPhone σας

Όχι η Apple δεν επιβραδύνει τα iPhone σας

Σε προηγούμενη δημοσίευση αναρωτηθήκαμε για το αν η Apple κάπως επιβραδύνει τα παλαιότερα μοντέλα των iPhone, προκειμένου να σας κάνει να αγοράσετε ένα από τα νεότερα μοντέλα της. Μια νέα μελέτη από το Futuremark δεν το υποστηρίζει.

Η μελέτη εξέτασε την απόδοση διαφόρων iPhone σε μια περίοδο περίπου 18 μηνών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης 3DMark. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένα iPhone 5S δεν υπέστη καμία φθορά στην απόδοση της GPU ή της CPU εκείνη την εποχή.

Άλλα μοντέλα αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο.Apple

Η Futuremark διεξήγαγε τη μελέτη σαν απάντηση μιας έρευνας του Χάρβαρντ, που υποστηρίριζε ότι η Apple επιβράδυνε σκόπιμα παλαιότερα μοντέλα πριν από την κυκλοφορία νέων. Η βάση για τον ισχυρισμό του Xαρβαρντ ήταν ότι οι αναζητήσεις για το “iPhone model Gen 1 slow” κάθε φορά που ανακοινωνόταν ένα “iPhone Model Gen 2.”

Η “μελέτη” δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Snopes, ένας φοιτητής του Χάρβαρντ διεξήγαγε μια περιστασιακή αναζήτηση στο Google Trends και τα ευρήματά του ήταν υπερβολικά διαχρονικά.

Περιττό να πούμε ότι υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις για το γιατί το παλαιότερο iPhone σας μπορεί να επιβραδύνει και καμία από αυτούς δεν προκαλείται από κάποια συνωμοσία της Apple.

Εκτός αυτού, η Apple δεν χρειάζεται να σχεδιάσει ελαττωματικά hardware ή software για να κάνεις τους πελάτες τη; να αισθάνονται ότι η συσκευή τους είναι ανεπαρκής και ότι χρειάζονται αναβάθμιση. Αυτό το κάνει τμήμα marketing και μάλιστα το κάνει πολύ καλά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS