ΑρχικήinetiPhone 7: Νικητής σε πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2017

iPhone 7: Νικητής σε πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2017

Το iPhone 7 της Apple (το μοντέλο 4,7 ιντσών) ήταν το κορυφαίο smartphone στην αγορά από την άποψη των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, καταφέρνοντας να κερδίσει όλες τις άλλες συσκευές από ανταγωνιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung.iPhone 7

Το μικρότερο μοντέλο iPhone αποτέλεσε την κορυφαία επιλογή των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο ενώ το μεγαλύτερο iPhone 7 Plus  ήταν ο νικητής του πρώτου εξάμηνου του έτους. Ακολουθούν το Samsung Galaxy Grand Prime Plus, το iPhone 6s και το Samsung Galaxy S8. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές της Apple κατέκτησαν τις τρεις από τις πέντε πρώτες θέσεις στο διάγραμμα.

Παρόλο που δεν δόθηκαν στοιχεία σχετικά με τις πραγματικές πωλήσεις κάθε συσκευής, μια έρευνα από την IHS Markit δείχνει ότι οι συσκευές που κατασκευάζονται τόσο από την Apple όσο και από τη Samsung σημείωσαν πτωτικές πωλήσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

Κι όμως, τα μοντέλα iPhone 4,7 ιντσών ξεπέρασαν τα διαγράμματα για 3 συνεχόμενα χρόνια από το 2015, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε από 10% το 2015 σε 7% το 2016 και 5% το 2017.

Ένα πράγμα που αξίζει να έχουμε κατά νου όταν αναλύουμε τις επιδόσεις του Samsung Galaxy S8 είναι ότι αυτή η συσκευή έφτασε στην αγορά τον Απρίλιο, οπότε τα αποτελέσματά της το πρώτο εξάμηνο του έτους επηρεάστηκαν σημαντικά.

Η ερευνητική εταιρεία σημειώνει επίσης ότι τουλάχιστον 22 smartphones κατάφεραν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μονάδων από το 2016 μέχρι σήμερα.

Οι κινέζοι κατασκευαστές τηλεφώνων τα πάνε αρκετά καλά, με 8 μοντέλα που ξεπερνούν τις πωλήσεις 6 εκατομμυρίων μονάδων το πρώτο εξάμηνο του έτους: πέντε από την Oppo, δύο από την Xiaomi και μία από την Huawei.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS